Krucsó Szabolcs nyerte a legrangosabb versenyszámokat vasárnap

Krucso Sz Di Caprio og

192 start és viszonylag kevés hibátlan lovaglás jutott a vasárnapi versenynapra a Nemzeti Lovardában.

A nap egy 100 centiméteres, ideális időre megrendezett nyitott versenyszámmal és 32 versenyzőt számláló mezőnnyel indult. A 19 hibátlan lovas közül Inga Galus és Caya (Viktor-i Sportegyesület) volt a leggyorsabb, őt a prosperes Angelus Hanna – Skije V/H Ruytinxbos páros, valamint Szigeti Szandra és Kempo Cellini követte.

A kezdő lovasoknál újabb győzelemmel gazdagodott Najari Nader és Lap Of Luxury (Némethy Bertalan Alapítvány). Második lett klubtársa, Pályi Anna Teodóra és Chi Lo Sa Chitin, harmadik Janik Attila tanítványa, Manca Anna Lucia és Harlina H.

Duplázás történt az ötéves lovak mezőnyében is, ugyanis ismét a Faluhelyi Ádám által lovagolt, Cinnamon apaságú Chiarónak (Fabiancsics Horses SE) szólt a taps. Nyolc ponttal a második helyen zárt Soberon Juan Carlos és Tornado v’t Dauwhof, harmadik Magyar Balázs és Sion Diadora.

Faluhelyi Ádám Chiaron
Faluhelyi Ádám - Chiaro

110 centiméteren a nyitott kategóriában mindössze két lovasnak sikerült hibátlanul teljesítenie a Karádi László nemzetközi pályaépítő által megálmodott pályáját. A győzelmet a Krucsó Lovasklub párosa, Vandlik Júlia és Eclipse szerezte meg, második Pecsora Amira Lara és Chasa Lady Sz. A dobogó harmadik fokát a leggyorsabb négy hibapontos lovas, Kis Judit és Timpex Jeremiás (Prosper LK) hódította meg.

Kiskunhalasi győzelem született az amatőr lovasok mezőnyében Kasi Kírának és Can Do It nevű szürke heréltjének köszönhetően. Firyulina Ekaterina és Orinoko zárt másodikként, harmadik ebben a versenyszámban is a leggyorsabb négy hibapontos lovas, Fábiáncsics-Nagy Andrea és Sarah.

Kasi Kíra
Kasi Kíra - Can Do It

Az ifjúsági versenyszámban is hamar elkeltek a dobogós helyek, hiszen itt három hibátlan lovaglást látott a közönség. A korosztály legjobbja Sári Viktor tanítványa, Bakos Csenge Anna volt Nobel Van Het Greevenhof Z nyergében (Champions Team LKE), második Benedek Adél és Levante, harmadik Vass Fanni és Golgota.

Bakos Csenge Anna Nobel van Het Greevenhof Z
Bakos Csenge Anna - Nobel Van Het Greevenhof Z

A hatéves lovak versenyszámát követően a Búza Krisztián által lovagolt, Untouchable apaságú szürke kanca, Lady Grey IC vezette a tiszteletkört. A dobogó második és harmadik helyét Lehotai Máté által bemutatott lovak szerezték meg: Tob-Ker Heartbeat’s Boy (E.T.B.A Bogártolló) és Tob-Ker Lazarus.

Búza Krisztián Lady Grey IC
Búza Krisztián - Lady Grey IC

120 centiméteren két kategóriában történt az eredményhirdetés. A 18 lovast számláló nyitott kategóriában a három hibátlan lovas szerezte meg a dobogós helyezéseket: Márki Zoltán – Diana By Boris, Nagy Rita – Castero, Bohák-Debreczeni Éva – Malle Babbe F.

Márki Zoltán Diana by Boris
Márki Zoltán - Diana By Boris

A versenyszám leggyorsabb hibátlanját egy fiatal lovas, Hegedűs Laura Lili lovagolta Clintusnak (Budapesti Lovas Klub) köszönhetően. A második és harmadik helyezés sorsáról hajszálnyi időkülönbség döntött, a sorrend: Hack Eliza Szonja – Pamela Von Wichenstein, majd Jármy Kinga – JB Csákó.

Hegedűs Laura Lili Clintus
Hegedűs Laura Lili - Clintus

A napot Krucsó Szabolcs győzelmei zárták. 130 centiméteren Chocolate Brown, 140 centiméteres magasságon pedig Di Caprio DH Z repítette az első helyre.

130 centiméteren Magyar Balázs és Khania “F” a második, Göttler Vilmos és Jégvirág pedig a harmadik helyen zárta a hétvégét.

Krucsó Szabolcs Chocolate Brown
Krucsó Szabolcs - Chocolate Brown

A nap utolsó versenyszámában 140 centiméteren Hugyecz Mariann szerezte meg a második helyet Carl-Heinz B nevű ménjével, harmadik Osztovits Péter és Conbalgran PS.

Krucsó Szabolcs Di Caprio DH Z
Krucsó Szabolcs - Di Caprio DH Z

Fotó: Kovács Petronella

Kapcsolódó cikk
Kommentek