Ismét Bohák-Debreczeni Éva a felnőtt kategória bajnoka a Tóth Béla Régióban

BD Eva T Bregdonto2023 og

Vasárnap került sor a kezdő, amatőr, ifjúsági és felnőtt kategóriák döntőire.

A kezdő lovasok stílusversenye 105 centiméteren zajlott visszahívással. A 23 lovast számláló mezőnyben a győzelmet Szöllősi Jázmin szerezte meg Korax Cenzor Gondtalan nyergében 8,30 stílusponttal (Ráckeve Városi SE, edzők: Hrabovszky-Stégner Alexandra, Sári Viktor).

Szöllősi Jázmin Korax Cenzor Gondtalan
Szöllősi Jázmin - Korax Cenzor Gondtalan

Második az EQUINA LSE párosa, Simon Eliza Zoé és Casscaletto 8 stílusponttal, harmadik Vaskó Csaba Colibri nevű lovával (Gyömrői Tövesmajor LE).

Simon Eliza Zoé Casscaletto
Simon Eliza Zoé - Casscaletto
Vaskó Csaba Colibri
Vaskó Csaba - Colibri

A további sorrend: Moga Henrietta Réka – Törpiri, Faludi Zsófia – Aranykapu Con Lamona, Veress Szintia – PM Forward.

115 centiméteren időre, egyszeri összevetéssel zajlott az amatőr lovasok döntője 28 lovas részvételével. Az alappályát hét versenyző tudta hibátlanul teljesíteni. Az összevetést követően az első helyet Janik Attila tanítványa, Hack Eliza Szonja szerezte meg Pamela von Wichenstein nyergében (Colonado Lovasiskola SE), második Fábiáncsics-Nagy Andrea és Sarah a Fabiancsics Horses SE színeiben, harmadik Riz Csenge és Kendy (Berri SE).

Hack Eliza Szonja Pamela von Wichenstein
Hack Eliza Szonja - Pamela von Wichenstein
Fábiáncsics Nagy Andrea Sarah
Fábiáncsics-Nagy Andrea - Sarah
Riz Csenge Kendy
Riz Csenge - Kendy

Az élmezőnyben lovagoltak még: Freisleben Zsófia – BK Calidon, Nemes Dorka – El Coronita, Firyulina Ekaterina – Sonatina Blue.

Az ifjúsági döntő húsz lovasát már 120 centiméteres akadályok várták az időre, egyszeri összevetéssel kiírt versenyszámban. Az alappályán három hibátlan lovaglást láthatott a közönség, a végső helyezésekről így összevetés döntött. A rövidített pályán Sáli Csenge és Jácint (Connemara LE) nyújtotta a legjobb teljesítményt, így megszerezték a győzelmet.

Sáli Csenge Jácint
Sáli Csenge - Jácint

Második helyen zárt Burucs Borbála tanítványa, Józsa Milán és Csöpke SZM (Dabasi Lovaskör SE), harmadik Fésűs Gréta és Hunter Dadero Z (Champions Team LKE), a lovas edzője Sári Viktor.

Józsa Milán Csöpke SZM
Józsa Milán - Csöpke SZM
Fésűs Gréta Hunter Dadero Z
Fésűs Gréta - Hunter Dadero Z

Az eredményhirdetésre szólították még a László Elizabet – Maldini és Csiszárik Petra – Harper párosokat.

Szintén egyszeri összevetéssel zajlott 135 centiméteren a Felnőtt Döntő – Somlay Tamás Emlékverseny. A 17 versenyző közül mindössze heten indultak hibapont nélkül a döntőnek. A győzelmet idén is Bohák-Debreczeni Éva szerezte meg Cortez nyergében.

Bohák Debreczeni Éva Cortez
Bohák-Debreczeni Éva - Cortez

Az ezüstérem sorsa összevetésben dőlt el a három négyhibapontos lovas között. Az első összevető Kámán Nóra és Hedda volt, a páros hibátlanul teljesítette a pályát. Fábiáncsics Gábornak és Convay nyergében azonban becsúszott négy hibapont. Az utolsóként pályára lovagló Both Petra és Sangatha egy gyors hibátlannal nyerte az összevetést, megszerezve így a bajnokságban az ezüstérmet.

Both Petra Sanghata
Both Petra - Sangatha

Harmadik Kámán Nóra és Hedda, negyedik Fábiáncsics Gábor és Convey, ötödik Bognár Dóra és Calli Top, hatodik Szabó Virág Noémi és Valeur de Vivant.

Kámán Nóra Hedda
Kámán Nóra - Hedda

A lovasoknak Budavári Anikó, a versenybíróság elnöke, valamint Stróbl Dorottya versenyigazgató, a Magyar Lovassport Szövetség főtitkára gratulált.

Fotó: Kovács Petronella/petronellafoto.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek