Bohák-Debreczeni Éva győzött a Tóth Béla Régióban

BD Eva T Bdonto og

Három régióban szeptember utolsó hétvégéjén zajlottak a 2022-es csapat és egyéni döntők. Az ország közepét lefedő régió Tóth Béla, az öttusa lovaglás és a díjugrató sport kiváló elméleti és gyakorlati szakemberének nevét hordozza. A régiós döntőnek a Nemzeti Lovarda adott otthont.

A szabadtéri szezonban az országos bajnokságok és a championátus után következnek regionális döntők. A Díjugrató Szakág támogatásával a kezdő lovas, amatőr, ifjúsági és felnőtt kategóriákban lesz egyéni éremosztás, a csapatversenyben pedig egyesületek és megyék együtteseit nevezhették a csapatvezetők.

Last Minute győzelem

Szombaton került sor a csapatverseny döntőjére, valamint az elődöntőkre négy kategóriában.

A kezdő lovasok elődöntőjének legjobbja Pintér Eszter és Deddy volt (Szigethalmi Lovas-Farm SE) 8,40 stílusponttal, szorosan mögötte a Tapasztó Hanna Míra – Quilanca és Schmid Tamara – My Colt Móres párosok végeztek 8,30, illetve 8,20 stílusponttal. A kezdő lovasok a stíluspontokat továbbvitték a vasárnapi döntőbe, ahol a hozott pontjaik alapján szerepeltek a startlistán.

0924pintér
Pintér Eszter - Deddy

A 110 centiméteres amatőr elődöntőben Tóth Dorina és Kurszán (Champions Team LKE) hozta a leggyorsabb hibátlant, hat másodperccel megelőzve Dióssy Andrást Atlantával, valamint Litkei Nórát és Neverland nevű kancáját.

0924tóth
Tóth Dorina - Kurszán

Az ifjúsági korosztály elődöntőjében Hack Eliza Szonja és Pamela Von Wichenstein (Colonado Lovasiskola SE) 8,50 stílusponttal az első helyen végzett, második Pichovszky Dalma és Frits K, harmadik Jandó Balázs és Icato.

0924hack
Hack Eliza Szonja - Pamela Von Wichenstein

A 130 centiméteres felnőtt elődöntő után összevetés döntött a csapatverseny sorsáról, a három hibatlannal zárt csapat vetett össze az első helyért. A rövidített pályán nyolc lovast láthatott a közönség, közülük ifj. Petrik Béla és Duche szerezte meg a győzelmet. Második Zárug Annamária és Firefly, harmadik Göttler Vilmos és Jégvirág. A további helyezettek: Bohák-Debreczeni Éva – Cortez, Mécs Emma – Aurora, Vincze Cintia – Coldplay. A lovasoknak a Díjugrató Szakbizottság nevében Bakó Bianka gratulált.

Ifj. Petrik Béla első helyezése azt jelentette, hogy a Last Minute csapat nevéhez híven az utolsó pillanatban megnyerte a csapatversenyt. A dobogós csapatok:

  • 1. Last Minute (Tapasztó Hanna Míra – Quilanca, Both Petra – I’m Special RV, Magyar Balázs – Khania “F”, Ifj. Petrik Béla – Duche, csapatvezető: Both Péter)
  • 2. Colonado II. (Rácz Julianna – Cathy Cool, Koncz Kincső – Luisa, Hack Eliza Szonja – Pamela Von Wichenstein, Németh Viktória – Rádiháza Görögtánc, csapatvezető: Janik Valéria)
  • 3. Lóránt Team (Vidor Krisztina – Fairy Lou, Márki Zoltán – Dijon Van De Vijf Bunders, Horváth Lili – Ploona, Mécs Emma – Aurora, csapatvezető: Lóránt Attila)
0924 T29 3102

Esős vasárnap

A versenyhétvége fénypontját kétségkívül a négy kategóriadöntő jelentette vasárnap. A kezdő lovasoknál Sáli Gábor tanítványa, Pintér Eszter és Deddy az elődöntőben aratott győzelem után a döntőben is megszerezte az első helyet. A dobogó második fokára Tapasztó Hanna Míra állhatott fel (Quilanca, Cseszterlint LKE), harmadik Lázár Kitti Odett és Locomotiv. A további helyezettek: Vigh Larissza – Calasina, Kővágó Alexandra – Eldorádó, Zieger Szonja Kata – Lagarder.

Pintér
Pintér Eszter - Deddy

Összevetés döntött az amatőr bajnoki cím sorsáról, hat lovas teljesítette a rövidített pályát. Itt Urbán Miklós és Bella már nem tudott hibátlanul teljesíteni, így a hatodik helyen zárták a döntőt. Tóth Dorina és Kurszán (Champions Team LKE) két bravúros hibátlannal szerezte meg a győzelmet, második Mernyei-Bobok Eszter és Edward, harmadik Litkei Nóra és Neverland, majd Mercz Dorina – Not Forget Me, Régely Károly – Verducha a további sorrend.

Tóth
Tóth Dorina - Kurszán

Az összevetés izgalmairól az ifjúsági döntő nézőinek sem kellett lemondaniuk. A három összevető közül csak Magyar Balázs és Khania “F” (Sion Security Kft.) tudta hibátlanul teljesíteni a rövidített pályát, így a rangos bajnoki címmel gazdagodva zárták a hétvégét. A dobogós helyeken Hack Eliza Szonja és Pamela Von Wichenstein, valamint Kámán Nóra és Hedda osztoztak. Negyedik Gabala Luca és Shebalou SZ, ötödik Tömör-Tones Luca Zoé – Monte Grazia, hatodik Kim Yura Charlotte és Bognár Hamis.

Magyr
Magyar Balázs - Khania "F"

135 centiméteren időre, egyszeri összevetéssel zajlott a felnőtt döntő, ahol 15 lovaglást láthatott a közönség. Az alappályát négy lovasnak sikerült hibátlanul teljesítenie, így a nap legrangosabb versenyszámában sem maradt el az összevetés. Az elsőként az összevetés pályájára lovagló, még ifjúsági korú Mécs Emma és Aurora egy helyen hibázott, ez a negyedik helyet jelentette a párosnak.

Mécs
Mécs Emma - Aurora

Göttler Vilmos is egy verőhibával teljesítette a végső megmérettetést, így ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Göttler
Göttler Vilmos - Jégvirág

Második a kategória elődöntőjének győztese, ifj. Petrik Béla és Duche, míg a bajnoki címet Bohák-Debreczeni Éva és Cortez szerezték meg.

Petrik
Ifj. Petrik Béla - Duche
Dobogó
A bajnok: Bohák-Debreczeni Éva

Az eredményhirdetésre szólították még a Búza Krisztián – Erlina, illetve Debreceni Fanni – Givano párosokat is. A helyezett lovasoknak Szalai Klaudia, a versenybíróság elnöke és Budavári Anikó, a versenybíróság tagja gratulált.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek