Kamera előtt az OB címvédője, Czékus Zoltán

Czekus2022 og

Minden kategóriában izgalmas versenyt hozott a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság döntője. A Riderline ezúttal is az OB kulcsszereplőivel készített interjút.

Rendkívül izgalmas volt a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság felnőtt kategóriájának döntője, ahol Czékus Zoltán a dupla hibátlanjával kiérdemelte, hogy ő távozzon a Fiat 500-as modellel a Díjugrató Szakág és a KB Autoteam 13 éves együttműködésének köszönhetően.

A Szuhai család mindhárom tagja a helyezettek között végzett, Szuhai Gyula a negyediken, a korkedvezménnyel induló 15 éves ifj. Szuhai Gyula az ötödiken, illetve a 13 éves Szuhai Rodrigo pedig a hetediken zárta a felnőtt bajnokságot.

Az OB legnépesebb kategóriája évről-évre az amatőr lovasok 120-125 centiméteres versenye. Bohák-Debreczeni Éva harmadszor nyerte meg az amatőrök országos bajnokságát. Utolsó előtti összevetőként rendkívüli képességű lovával, Cortezzel szenzációs időeredménnyel vette át a vezetést.

A második legmagasabb kategória a 19-21 év közötti lovasok részére kiírt fiatal lovas bajnokság volt 140-145 centiméteren. A felnőtt szintet megközelítő nehézségű pályák próbára tették a párosokat. A három nap során a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt egyértelműen Bosits Boglárka nyújtotta, aki végig magabiztosan vezette a versenyt, és a döntőben egyedüliként dupla hibátlannal megérdemelten vehette át a győztesnek járó serleget.

Az ifjúsági lovasok kétfordulós döntője 135-140 centiméteres magasságon került megrendezésre. A lovasok a hozott pontjaik alapján fordított sorrendben léptek pályára, így az utolsó pillanatig lehetett izgulni, hogy kié lesz aranyérem. Ferencz Dalma Mercédesz 1,59 százados eredménnyel még egy verőhibát is megengedhetett volna magának, de kiváló képességű lova, Corrada most is a maximumot nyújtotta. Ezzel Búza Krisztián tanítványa megérdemelten vehette át az aranyérmet az egyedüli lovasként, aki verőhiba nélkül tudott lovagolni mind az öt pályán.

Videók: Urbán Zoltán
Borítókép: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek