Kovács Roland duplázott 140 centiméteren, Búza Krisztián négyszer is dobogós

Kovacs R SIC0708 1200

A szombati versenynap a 120 centiméteres magasságon megrendezett Small Tourral vette kezdetét. A kétfázisos versenyre 41 lovas adta le nevezését, közülük 34 páros teljesítette sikeresen mindkét fázist. Búza Krisztián és Erlina ezúttal megnyerte a versenyszámot, második Fésűs Gréta és Hunter Dadero Z, Burucs Borbála és Casus Belli pedig most a harmadik helyen zárt.

120-125 centiméteres magasságú akadályok várták a 6-7 éves lovakat a nap második versenyszámában. 35 párost láthatott a közönség ebben a szintén kétfázisos, megszakítás nélküli versenyben. Elképesztően gyors második fázissal győzött Kannan × Candillo származású Cookie HH Szász Sándor lovaglásában. Az ifj. Szabó Gábor által bemutatott Zico Blue apaságú Genius Conference mindössze néhány tizeddel lemaradva csúszott a második helyre. A Búza Krisztián által lovagolt Marshmallow M ezúttal egy harmadik helyezéssel lett gazdagabb.

130 centiméteren ezúttal sem talált legyőzőre Göttler Vilmos és Jégvirág, mindössze 26,71 másodperc alatt teljesítették Karádi László pályájának második fázisát. 28,69 másodperces időeredménnyel Fekete György és Larsson zárt másodikként, harmadik ifj. Szabó Gábor és For The Moment. A 49 indulóból 33 párosnak sikerült teljesítenie mindkét fázist, közülük 27-en zártak hibátlanul.

12 számozott akadály és 14 erőkifejtés várta a 140 centiméteres magasságra kiírt Gold Tourba nevezett 42 párost. A végeredményről épp csak hajszálnyi időkülönbség döntött. Kovács Roland Kánaán nyergében 66,47 másodperces időeredménnyel védte meg első helyét, míg 66.77 másodperc alatt teljesített hibátlanjával a Czékus Zoltán – Castro páros zárt másodikként. A Gróf Széchenyi István Emlékverseny 135-140 centiméteres számaiban is előkelő helyezéseket begyűjtő Bohák-Debreczeni Éva szerezte meg a harmadik helyet Cortezzel.

Úgy tűnik, a duplázások napja volt a szombat, hiszen a VIP Tour 110 centiméteres versenyszámában ismét Mráz Tamás tanítványának, Szabó Virágnak és Chaccari Z nevű lovának szólt a taps. Második lett a Tamás Csaba - Caillou 48, harmadik a Józsa Milán - Csöpke SZM páros.

Az ötéves lovak 110 centiméteres versenyszáma zárta a napot. Az első helyeken igazságosan megosztozott Búza Krisztián és a román Constantin Cojocariu, a dobogós sorrend ugyanis:

  • 1. Búza Krisztián - Cascaya SJ
  • 2. Constantin Cojocariu - Follow Me For Pleasure
  • 3. Búza Krisztián – Alaphilippe
  • 4. Constantin Cojocariu - Caroly 1

A versenyszámok győzteseinek és helyezettjeinek a versenybíróság nevében Jacqueline Schmieder, Schlezák Melinda és Szladek Péter gratulált.

A verseny vasárnap reggel 8 órától a VIP Tour döntőjével folytatódik.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek