Magyar győzelmek a Summer in the City első napján

Kovacs R og

Kellemes nyári idő fogadta a lovasokat a Summer in the City - SIC Budapest CSI**CSi*CSIYh első versenyszámában. Az ötéves lovak számára kiírt, kétfázisos, megszakítás nélküli megmérettetés során 18 páros teljesítette Karádi László nemzetközi 3-as pályaépítő pályáját. A nyolcadikként induló Hajdú Petra a Good Fellow VDL apaságú Next Diamonds W.G. nyergében megszerezte és meg is tartotta a vezetést. A második és harmadik helyet a román Constantin Cojocariu szerezte meg Caroly 1 és Follow Me For Pleasure nevű lovaival. A lovas rendszeres résztvevője a Nemzeti Lovardában megrendezett nemzetközi versenyeknek. A győztesnek és a helyezetteknek a versenybíróság nevében Abay Pál gratulált.

29 versenyző lovagolt a pályára a szintén 110 centiméteres magasságon és két fázisban, megszakítás nélkül megrendezett egycsillagos VIP Tourban. A dobogón a hölgy lovasok vették át az uralmat: első lett Szabó Virág és Chaccari Z, második Nemes Dorka és El Coronita, harmadik Nagy Vivien és Cornettaga PS. A lovasoknak a versenybíróság nevében Schlezák Melinda, a versenybíróság elnöke gratulált.

120 centiméteres magasságon 47 versenyzővel zajlott a kétcsillagos Small Tour. A győzelmet a Calgary v.A. apaságú Casus Belli nyergében Burucs Borbála szerezte meg. A ló tenyésztője és tulajdonosa Győző Molnár Attila. Kicsivel több, mint egy másodperces lemaradással csúszott a második helyre Búza Krisztián és Erlina, harmadik a diósgyőri színekben versenyző Bandi Zsanett és Quinadore. A versenybíróság jókívánságait Jacqueline Schmieder tolmácsolta a lovasok felé.

Kora délután léptek pályára a 6-7 éves lovak, a 120-125 centiméteres versenyszámban 36 alkalommal hangzott el az indítást jelző csengő. A leggyorsabb hibátlant a mezőhegyesi tenyésztésű szürke herélttől, Marshmallow M-től láthatta a közönség, akit Búza Krisztián lovagolt. A második helyen zárt Mráz Tamás és Cornet Champion-N, harmadik Burucs Borbála és Mia Niana. A versenyzőknek Szladek Péter gratulált.

A kétcsillagos, 130 centiméteres magasságon megrendezett Medium Tour vonzotta a legtöbb, összesen 56 lovast. Meglepetés ezen a magasságon ezúttal sem született, hiszen a mezőnyben ott volt Göttler Vilmos és Jégvirág, akik maguk mögé utasították Szász Sándort Clinton's Position nyergében, illetve Mráz Tamás és Zico Blue-t. A további sorrend: Lehotai Máté - PM Balouquick, Fekete György - Larsson, Csuka Balázs - Timpex Fényév. A helyezetteknek Schlezák Melinda adta át a trófeákat.

A versenynap fénypontja a 140 centiméteren 36 lovas részvételével megrendezett kétcsillagos Big Tour volt. Sokáig úgy tűnt, hogy a nyolcadikként induló Lehotai Máté - PM Quintera páros lesz a versenyszám győztese, de az utolsó előtti lovasnak, Kovács Rolandnak Kánaán nyergében sikerült átvennie a vezetést. A harmadik helyen Czékus Zoltán zárt Castróval. Az eredményhirdetésre szólították még a következő párosokat: Klaudia Siarkiewicz - Jackpot B, Damian Cojocariu - Quaid-Moritz, Ifj. Szabó Gábor - XIXO Borgia. A versenybíróság gratulációit Jacqueline Schmiedertől fogadták az eredményhirdetésre szólított lovasok.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek