Lovas rendőrök az erdőben

Verteserdo rendorlovasok og

Erdőben járőröztek a Készenléti Rendőrség lovasai.

A Vérteserdő Zrt., a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, a területileg illetékes rendőrkapitányságok és a közlekedési hatóság közös akciósorozatot indítottak a Társaság által kezelt erdőkben tapasztalható illegális tevékenységek, például a természetet károsító terepmotorkerékpározás, orv- és jogosulatlan vadászat, hulladéklerakás, illegális fakitermelés ellen. Az összehangolt ellenőrzéssorozat 2023 júniusában vette kezdetét és november 6-án egy sajtótájékoztatót követően folytatódott.

A járőrök kiindulópontja a koldusszállási vadászház volt. Az akciósorozat részeként kiemelten ellenőrzik a turistautakat, a földutakat, az erdőterületre bejutási pontokat. A tetten ért elkövetőkre a cselekmény súlyától függően bírságot szabhatnak ki, de szabálysértési- vagy büntetőeljárás is indítható ellenük.

A közös szolgálatba ezúttal a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai mellett a Készenléti Rendőrség munkatársai is bekapcsolódtak, akik speciális elektromos meghajtású motorkerékpárokkal, valamint lovakkal teljesítettek szolgálatot a területen. A Készenléti Rendőrség hangtalan motorosai, illetve lovasai az erdőben olyan helyekre is el tudtak jutni, amit autókkal egyáltalán nem, gyalogosan pedig csak időigényesen tudtak volna megközelíteni a helyi rendőrök.

Forrás és fotó: Police.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek