Megkezdődött a szabadtéri díjugrató szezon a Nemzeti Lovardában

Eszes Ferenc Messalia Blue PS1200

Országos díjugrató versennyel ünnepelte Szent György napját a Nemzeti Lovarda. A háromnapos megmérettetésre 150 lovas több mint 200 lóval érkezett.

A versenyhétvége első győzelmét 90 centiméteren Bradács Kiara szerezte meg Roven Remix nyergében (FehérTáltos Lovas Egyesület). 100 centiméteren a kezdő lovasok között Pápai Viktóriának és Infinity WD nevű ménjének (Cseszterlint LKE), míg a nyitott kategóriában Sass Laurának és Páholy Titoknak (Szigeti LE) szólt a taps.

Mindössze három alkalommal szólhatott az indulást jelző csengő az ötéves lovak versenyszámában, a legmagasabb értékelést a Búza Krisztián által bemutatott Alaphilippe kapta. A hatéves lovak mezőnyében is mindössze öt induló volt, itt Hajdú Kitti és Melena VDL nevű kancája 8,1 stílusponttal állt a mezőny élére.

110 centiméteren az ifjúsági korosztály legjobbja Horváth Emma és Contesi (Viktor-i Sportegyesület) volt 7,8 stílusponttal. A nyitott kategóriában Fórizs Dorina és Páholy Felleg (Szigeti LE), az amatőr lovasok között pedig Vandlik Júlia és Kaline De Rosseignes (Krucsó Lovasklub) mutatta be a leggyorsabb hibátlant.

120 centiméteren Göttler Vilmos és Jégvirág (Champions Team LKE) mindössze 56,55 másodperc alatt teljesítették a pályát, teljesítményüket csak Krucsó Szabolcs és Chaccito, valamint a luxemburgi színekben versenyző Duquenne Olivier és Cantendro tudták megközelíteni.

Gottler Vili Jegvirag Pentek
Göttler Vilmos - Jégvirág

130 centiméteren Búza Krisztián és Erlina (Cseszterlint LKE) nyitotta győzelemmel a hétvégét, Bohák-Debreczeni Éva Cortezzel a második, Burucs Borbála és Ching a harmadik helyen zárt.

Buza Krisztian Erlina
Búza Krisztián - Erlina

A fiatal lovasok legjobbja Búza Krisztián tanítványa, Gorzó Eszter volt Arwennel.

Gorzo Eszter Arwen
Gorzó Eszter - Arwen

Póni győzelemmel indult a szombat: 100 centiméteren kiélezett versenyben Gubicza Dorottya és Quint Van De Groenheuvel (Varga Ménes GYLE) szerezte meg a győzelmet, Moga Henrietta Réka Törpiri nevű lovával mindössze néhány századmásodperccel csúszott a második helyre. Harmadik Sass Laura és Páholy Titok.

A kezdő lovasok között Kovács Enikő és Whiskey Del Tiglio 8,1 stílusponttal ugrott a mezőny élére, a dobogós helyeknek a Tóth Sebestyén – Carrera, illetve Porcs Lilien – Gardedám párosok örülhettek.

Az ötéves lovak között ezúttal Horváth Adél Glória ménje, Prince of Glory érdemelte ki a legjobb értékelést, míg a hatéves lovak 120 centiméteres versenyszámában a Sándor Balázs által bemutatott Che Che R.CS. (Sándor Lovasfarm Kft.) végzett az élen.

Újabb BLK-s győzelem született az ifjúsági lovasoknál Schäffer Rózának és Aramisz-B-nek (Budapesti Lovas Klub) köszönhetően, majd Horváth Emma – Contesi, Kalán Csenge – Cezar R a további sorrend.

Schaffer Roza Aramisz B
Schäffer Róza - Aramisz-B

Ugyanezen a magasságon a nyitott versenyszámban Vass Fannitól és Galgától (Hevesi SE) láthatta a leggyorsabb hibátlant a közönség, teljesítményüket a Madarász Lili – Chili Lili, illetve Fórizs Dorina – Páholy Felleg párosok tudták a leginkább megközelíteni. Az amatőr lovasok között Fórizs Dorina és Páholy Felleg ezúttal a tiszteletkör élén vágtázhatott, nyomában a Vandlik Júlia – Kaline De Rosseignes, Tóvári Eszter – Hergé DE Bellerose párosokkal.

120 centiméteren újabb győzelmet könyvelhetett el Búza Krisztián, ezúttal Marshmallow M nyergében utasította maga mögé Krucsó Szabolcsot Ariosával, harmadik Vass Fanni és Galga.

Buza Krisztian Marshallow M
Búza Krisztián - Marshmallow M

Göttler Vilmos sem állt meg egy győzelemnél, Jégvirággal szombaton 125 centiméteren szerezték meg az elsőséget. Burucs Borbála Ching nyergében a második, Vandával a negyedik helyet szerezte meg, harmadik Hegyi Panna és Caroberto.

Gottler Vili Jegvirag Szombat
Göttler Vilmos - Jégvirág

135 centiméteres versenyszám zárta a szombati napot. A nyitott és a fiatal lovas kategóriában is több hibátlan lovaglást láthatott a közönség, így mindkét mezőnyben összevetés döntött a végső helyezésekről. Hat lovast várt a versenybíróság a rövidített pályára. A fiatal lovasok között Horváth Adél Glória szerezte meg a győzelmet, ezúttal Carillo nyergében, második Ferencz Dalma Mercédesz és Corrada, harmadik Bognár Dóra és Calli Top.

Horvath Adel Gloria Carillo
Horváth Adél Glória - Carillo

A nyitott kategóriában az utolsóként az összevetés rövidített pályájára lovagló Eszes Ferenc és Messalia Blue PS zárta győzelemmel a napot, a második és harmadik helynek a Lis Aleksandr – Klaersinck, Tóth Martin – Jegenye párosok örülhettek.

Eszes Ferenc Messalia Blue PS
Eszes Ferenc - Messalia Blue PS

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek