Norvég győzelem a Big Tour döntőjében

SIC V og

A vasárnap a döntők napja volt a Nemzeti Lovardában megrendezett Summer in the City - SIC Budapest CSI**CSi*CSIYh versenyen.

A VIP Tour 115 centiméteres döntőjének helyezettjei között jó néhány ismerős névvel találkozhattak azok, akik figyelemmel kísérték a verseny mindhárom napját. Az első helyet ezúttal Horváth Antónia Petra szerezte meg G. Rolettivel. Második lett az első két nap győztes párosa, Szabó Virág és Chaccari Z, harmadik Vigh Letícia és Okaloosa. Negyedik helyen zárt Nagy Vivien Cornettaga PS nyergében, ötödik Józsa Milán és Csöpke SZM - mindkét lovas lovagolhatott már a kategória tiszteletkörében az előző napokon. Hatodik Füzér Flóra és Chicago Dream.

Az utolsó versenynapon 115 centiméteres akadályok várták az ötéves lovakat. A 17 páros közül kilencen teljesítették hibátlanul a pályát, így a végső helyezésekről összevetés döntött. A Búza Krisztián által bemutatott lovak ezúttal is brillíroztak. Az első helyet ezúttal is a Congress apaságú Cascaya SJ szerezte meg, a lovat a Siegfried Scharf Gestüt Schultenhof tenyésztette. Mindössze egy másodperces lemaradással Budai Virág és Sunshine Van't Klavertje Vier (Malito de Reve × Concorde) zárt másodikként, harmadik Búza Krisztián és Alaphilippe. A Conor Pass apaságú mén tenyésztője Lévai Csilla. A további sorrend: Van Doremalen Anna - Nakina Field, Gál Balázs Milán - Emerald De Revel, Bandi Zsanett - Chicago Blue SJ.

A Small Tour döntőjében is a korábbi napok helyezettjeinek szólt a taps. A leggyorsabb hibátlant ifj. Szabó Gábortól és For The Moment nevű sárga kancájától láthatta a közönség. Ezúttal egy második helyezést gyűjtött be Burucs Borbála és Casus Belli, és harmadikként zárt Búza Krisztián Erlina nyergében. A további sorrend: Bandi Zsanett - Quinadore, Mécs Emma - Aurora, Krepcsik Lara - Hermitage De La Motte.

A döntőben már 125-130 centiméteres magasságú akadályok várták a 6-7 éves lovakat. A 35 induló páros közül tizenöten teljesítették hiba nélkül a pályát, az összevetésben pedig hét hibátlan lovaglást láthatott a közönség. A leggyorsabb hibátlan mindkét alkalommal Burucs Borbála volt saját tenyésztésű kancájával, Mia Nianával. Másodikként zárt a Mráz Tamás által lovagolt Cornet Champion-N. A Cornet Obolensky apaságú pej mén tulajdonosa és tenyésztője Németh Zsolt. Harmadik lett a Fábiáncsics Horses istálló fedezőménje, Chabluerino, akit Kovács Roland lovagolt. További lovasok az élen: Damian Cojocariu - Con Clarimo, Faluhelyi Ádám - Diasandro Blue, ifj. Kövy András - Quito.

145 centiméteres akadályok sorakoztak Karádi László pályáján a nap legrangosabb versenyszámában, a Big Tour döntőjében. Az alappálya 13 akadállyal és 15 erőkifejtéssel várta a versenyszámban résztvevő 27 párost. A pályát hét versenyző teljesítette hibátlanul, így ők indulhattak a győzelemért. Az összevetésben századmásodpercek döntöttek az első hely sorsáról. A győzelmet végül a norvég Oda Charlotte Lyngvaer szerezte meg Jabiola nevű lova nyergében, második a lengyel Klaudia Siarkiewicz és Jackpot B. A dobogó harmadik helyét Füzér Gábor szerezte meg King Cornet PGO nevű heréltjével. További helyezettek: Czékus Zoltán - Castro, Faluhelyi Ádám - Maccothago PS, Bódai Hanna - Cash.

A 135 centiméteres Medium Tour zárta a Summer in the City versenyhétvégét. A nap legnépesebb mezőnyében 54 lovas állt starthoz. A leggyorsabb hibátlannal Wendler Zsófia nyert Messenger-Blue SZ nevű lovával, megelőzve a Both Petra - Sanghata, Csuka Balázs - Timpex Fényév párosokat. Az eredményhirdetésre szólították még a következő versenyzőket: Lehotai Máté - PM Balouquick, Hmaidi Amina - Americano, Szentirmai Péter - Express.

A versenyszámok győzteseinek és helyezettjeinek a versenybíróság nevében Jacqueline Schmieder, Schlezák Melinda és Szladek Péter gratulált.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek