Göttler, Tóth, Tóth-Bagi és Szűcs a Tóth Béla Régió győztes csapatában

Csapat TB Reg1200

Az ország közepét lefedő régió Tóth Béla, az öttusa lovaglás és a díjugrató sport kiváló elméleti és gyakorlati szakemberének nevét hordozza. A régió díjugratóinak döntőjét ezúttal is a Nemzeti Lovardában rendezték meg.

A pénteki bemelegítő napon az első, 100 centiméteres, ideális időre megrendezett nyitott versenyszám legjobbja Janik Anna volt Vitzbolddal a Ludovika Sportegyesület színeiben. A kezdő lovasok 16 fős mezőnyében 8,3 stílusponttal Szűcs Milán és Fetti Primadonna (Pakscha Karolina MLE) szerezte meg az elsőséget. Az ifjúsági korosztály 110 centiméteres stílusversenyében újabb győzelmet könyvelhetett el a Ludovika Sportegyesület, ezúttal Pichovszky Dalma és Frits K teljesítményének köszönhetően, míg ugyanezen a magasságon a nyitott kategóriában Ruisz Lilla és Kahlua (Champions Team LKE) gyors hibátlanja hozta meg a győzelmet. 120 centiméteres magasságon Szilágyi Sándor Márk és Diarouge (Szilágyi Lovasclub SE) utasította maga mögé a mezőnyt.

Egyaránt tíz-tíz lovaglást láthatott a közönség a 125 és a 130 centiméteres versenyszámokban.

Pihivszky
Pichovszky Dalma - Maybe 112

Előbbiben újabb győzelmet könyvelt el Pichovszky Dalma, ezúttal Maybe 112 nyergében, míg utóbbiban a nyitott kategóriában a Göttler Vilmos – Jégvirág, az U25 korosztályban pedig a Janik Anna – Acira Blue PS páros zárt az első helyen.

Göttler
Göttler Vilmos - Jégvirág
Janik
Janik Anna - Acira Blue PS

Szombaton négy kategóriában zajlott elődöntő.

A kezdő lovasok 100 centiméteres elődöntőjében 22 lovas mérette meg magát. 8,3 stílusponttal az első helyen Kovács Dóra és Stelczer Viktor tanítványa, Szarvas Lujza végzett Avatarral (Viktor-i Sportegyesület). Második lett kereken nyolc stílusponttal Kazinczy-Hegyes Ajsa Csenge és Sir Winston-B (Szilaj Lovas Park), harmadik Nagy-Élő Zsolna és Stolzarada (ELIT Lovas Klub SE).

Szarvas
Szarvas Lujza - Avatar

27 lovas indult az amatőr elődöntőben, ahol tizenegy akadály és 13 erőkifejtés várta a lovasokat Karádi László pályáján. A győzelmet az előző heti országos minősítőben is kiválóan szereplő Hajdú Petra – Next Diamonds W.G. (Cseszterlint LKE) páros szerezte meg kényelmes, öt másodperces előnnyel. A második Urbán Miklós – Bella és a harmadik helyezett Pájer Emese – Floriana Operett párosok között tizedmásodpercek döntöttek.

Hajdu petra
Hajdú Petra - Next Diamonds W.G.

A nap legnépesebb mezőnyét a 115 centiméteres ifjúsági elődöntő hozta 32 indulóval. Kilenc lovasnak sikerült hibátlanul teljesítenie a pályát. Az élen Jancsó Jázmin zárt PM Balouvelle nyergében (Pilisi Lovas Egyesület), második a Varga Ménes párosa, Németh Zorka és Zecke 3, harmadik Lázár Kitti Odett és Balou.

Jancsó
Jancsó Jázmin - PM Balouvelle

A felnőtt elődöntő 23 lovasából heten zárták hibapont nélkül a fordulót. A győzelmet egy gyors hibátlannal ifj. Petrik Béla és Duche (Molnár János SE) halászta el Göttler Vilmos és Jégvirág elől. Harmadik Varga Ábel és Chili.

Petrik
Ifj. Petrik Béla - Duche

A csapatversenyben tekintélyes mezőny gyűlt össze, 15 négyes összeállítás indult a bajnoki címért. A hibátlan csapatokból a felnőtt kategóriába tartozó versenyzők lovagoltak összevetést a végső helyezésekért.

A csapatverseny győztese a Vidomi csapat Tóthné Papp Anita vezetésével. Csapatagok: Szűcs Milán – Diora (kezdő lovas), Tóth-Bagi Dorka – Curtis (amatőr), Tóth Dorina – Kurszán (amatőr), Göttler Vilmos – Jégvirág (felnőtt).

Második a Girl’s Power négyese Kovács Dóra és Faluhelyi Ádám vezetésével: Kulcsár Gerda – Kandra (amatőr), Fábián Nikolett – Kilburn’s Boy (ifjúsági), Horváth Emma – Contesi (ifjúsági), Tömör-Tones Luca – Monte Grazia (felnőtt).

A harmadik helyen a Tóth Béla Régió II. csapatának szólt a taps. Csapatvezető Szilágyi Réka; tagok: Galló Léna – Adelina (kezdő lovas), Újvári Dóra – BN Season (kezdő lovas), Molnár Mercédesz – E-Roy (amatőr), ifj. Petrik Béla – Duche (felnőtt).

Csapat dobogó

Az eredményhirdetésre szólított lovasoknak a hétvége szponzora, a NAF Hungary nevében Bősze Dóra, a versenybíróság nevében Budavári Anikó és Betegh Andrea gratulált.

Tovább a csapat eredményekre »

A 100 centiméteres nyitott versenyszámban Tvercsák Eszter és Donnie Darco (Carussel Lovas SE), 110 centiméteren Milkovics Kata és Color It Blue, míg 120 centiméteres magasságon Budai Virág és Sunshine Van’t Klavertje Vier (Fabiancsics Horses SE) szerezte meg a győzelmet.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek