Göttler Vilmos a Tóth Béla Régió bajnoka

Gottler V tbreg 2024

A vasárnap az egyéni döntőkről szólt mind a négy kategóriában.

A nap első fináléjában a kezdő kategória indulói lovagoltak a pályára, ahol Karádi László tíz akadályból és tizenegy erőkifejtésből álló feladattal várta őket 105 centiméteres magasságon. Szarvas Lujzának és Avatarnak (Viktor-i Sportegyesület) sikerült megőriznie jó formáját és a bajnoki cím birtokosaként zárták a hétvégét. A páros edzői Kovács Dóra és Stelczer Viktor. A második helyen Mészáros Mártának és Emma nevű lovának (EQUINA LSE) szólt a taps, a bronzérmet pedig Galló Léna és Adelina (Royal LSE) vihette haza. További helyezettek: Szűcs Milán – Diora, Nagy-Élő Zsolna – Stolzarada, Gólya Panni – Idill.

Kezdő lovas eredmény

Az amatőr lovasok mezőnyében összevetés döntött a bajnoki cím sorsáról. Az alappályát két páros teljesítette hibátlanul, akik az összevetés rövidített pályáját is verőhiba nélkül abszolválták. De Fábiáncsics-Nagy Andrea és Sarah (Fabiancsics Horses SE) kicsúszott az időből, így a bajnoki címet Hajdú Petra és Next Diamonds W.G. (Cseszterlint LKE) szerezte meg. Harmadik Bazsik Andrea és Incassina (Stunt Show Kft.). További helyezettek: Kulcsár Gerda – Kandra, Nemes Dorka – El Coronita, Urbán Miklós – Bella.

Amatőr eredmény

25 versenyző indult az ifjúsági döntőben, akik ebben a kategóriában is korábbi eredményeik szerinti fordított sorrendben lovagoltak a pályára. Három indulónak sikerült hibátlanul teljesítenie, így őket visszavárták az összevetésre. Mivel a rövidített pályán ismét három hibátlan lovaglást láthatott a közönség, a dobogós helyezésekről az időeredmények döntöttek. Első Kafka Zsófia és Sós Attila tanítványa, Pichovszky Dalma Frits K nevű lovával (Ludovika Sportegyesület), aki a Gubicza Sarolt – Ilco (Varga Ménes GYLE) és Lázár Kitti Odett – Balou (Rider Coaster LE) párosokkal osztotta meg a dobogót. Az eredményhirdetésre szólították még a következő lovasokat: Gubicza Dorottya – Red Star Optimus, László Elizabet – Maldini, Meskó Vivien – Campari.

Ifi eredmény

14 versenyző, 135 centiméteres magasság: a hétvége fénypontja a felnőtt kategória vasárnap délutáni döntője volt. Az alappályát négy lovas teljesítette hibátlanul, így ebben a kategóriában sem maradt el az összevetés izgalma. Az első összevető, H. Nagy Emma egy szép hibátlannal alaposan feladta a leckét versenytársainak. A Fabiancsics Horses SE két párosa, Csiszárik Petra és Harper, valamint Tömör-Tones Luca Zoé és Monte Grazia is hibátlanul teljesítette a rövidített pályát. Az utolsóként az arénába lovagló Göttler Vilmos azonban Jégvirág nyergében ezúttal is villámgyors volt, így a szombati csapatgyőzelem mellé a felnőtt kategória bajnoki címét is megszerezte. A végső sorrend:

  1. Göttler Vilmos – Jégvirág
  2. H. Nagy Emma – Elasko Hero
  3. Tömör-Tones Luca Zoé – Monte Grazia
  4. Csiszárik Petra – Harper
  5. Janik Anna – Forever Gold PS
  6. Ifj. Petrik Béla – Duche
Göttler vas
Göttler Vilmos - Jégvirág

Az eredményhirdetésen a hétvége főszponzora, a NAF Hungary nevében Bősze Dóra, a versenybíróság képviseletében Budavári Anikó és Betegh Andrea gratulált a lovasoknak. A helyezettek a NAF Hungary ajándékait, a Díjugrató Szakág jóvoltából a Moody Mares Lovasbolt vásárlási utalványait, valamint a Tattini termékek kizárólagos forgalmazója, a KLP Lovasbolt vásárlási utalványait vihették haza.

Felnőtt eredmény

A 100 centiméteres nyitott versenyszám legjobbja Szűcs Milán volt Fetti Primadonnával, míg a 110 centiméteres nyitott versenyszámban Németh Viktória és Rádiháza Görögtánc szerezte meg az első helyet.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek