Hét díjugrató világsztár, két sikeres fiatal magyar lovas és a Nemzeti Lovarda a Longines vadonatúj kisfilm-sorozatában

Longines RL 1200

A Longines, mint a Longines Global Champions Tour névadó és időmérő partnere büszkén mutatja be vadonatúj, inspiráló sorozatát „Rising Above" címmel, amelynek alapvető célja, hogy a világ legjobb díjugratóinak elképesztő útjain és erőfeszítésein keresztül betekintést adjon a díjugratás látványos, ugyanakkor mélyen emberi világába.

A nyolcrészes sorozat koncepciójának megálmodója és kivitelezője Magyarország vezető független kommunikációs ügynöksége, az ACG. Az idén húszéves ügynökség, amely ACG_Stable néven saját versenyistállót menedzsel, már régóta missziójának tekinti a hazai díjugratás népszerűsítését. A Longines megbízását követően így sikerült elérni, hogy a teljes filmsorozatot hazai helyszíneken, a legkiválóbb magyar stábbal és kaszkadőrökkel, valamint két fiatal hazai lovastehetség, Janik Anna és Kovács Roland közreműködésével forgathassák le.

1200 Janik Anna
Janik Anna
1200 Kovacs Roladn
Kovács Roland

A látványos lovas jeleneteknek a Nemzeti Lovarda adott otthont.

1200 Nemzeti Lovarda forgatas

A díjugratás legnagyobb nemzetközi ikonjai és feltörekvő sztárjai, Angelica Augustin Zanotelli, Christian Ahlmann, Edouard Schmitz, John Whitaker, Katrin Eckermann, Niels Bruynseels, Sanne Thijssen Budapesten mondták el, hogyan voltak képesek elszántsággal és állhatatossággal leküzdeni a mindennapi élet kihívásait és buktatóit. A versenyzők drámai történeteit Kovács István, Young Director Award – Cannes Lions és a diák Oscar-díjként emlegetett Student Academy Award díjas rendező vitte filmre. Az ACG gyártópartnere a GoodKids Production volt, a produkció zenéjéért pedig a Schubert Music felelt.

A „Rising Above" filmek minden egyes epizódja plasztikus és színes portrét fest a főszereplőkről, akik személyes, valamint szakmai kihívásaik leküzdésével inspirálnak.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a 'Rising Above'-t elhozhatjuk közönségünknek” – mondta Jorge Cunha, a Longines Global Champions Tour márkaigazgatója és marketingvezetője. „Ezek a történetek nemcsak a díjugrató sportot, hanem a fékezhetetlen emberi szellemet is ünneplik. Minden epizód a kitartás erejéről és sportolóink rendkívüli útjáról tanúskodik. Nem titkolt szándékunk, hogy egy teljesen új közönséget is megnyerjünk általuk a sportnak."

Már megtekinthető:

Rising Above – Manifesto / A felülemelkedés művészete

A nyitó epizódban megismerhetjük az egész sorozat koncepcióját, az ikonikus főszereplőket, bepillantást nyerhetünk a sportlegendák drámaian emberi történeteibe.

A sorozat további részei:

Bouncing Back / Visszatérés

  • Bemutató: július 26. 20:00 CET

A fókuszban Christian Ahlmann többszörös német válogatott díjugrató, volt világranglista vezető, világkupagyőztes, Eb-ezüstérmes, többszörös Eb, vb és olimpiai dobogós csapatban. Megismerjük Christian Ahlmann történetét, aki a mexikóvárosi Longines Global Champions Tour-on elszenvedett súlyos baleset után sem adta fel. Végigkövethetjük, hogyan jutott vissza a csúcsra, hogyan lett túl mentálisan a baleseten, és mindezek után hogyan sikerült megnyernie az LGCT Grand Prix de Paris-t.

1200 Christian Ahlmann 1

Proving Them Wrong! / Bizonyítsd be, hogy tévednek

  • Bemutató: július 29. 20:00 CET

Sanne Thijssen 25 éves holland díjugrató, FEI Világbajnokságon csapatversenyben ezüstérmes, kétszeres LGCT Grand Prix-győztes. Története az elvárásokkal szembeszálló elszántság példája. Egy elhivatott fiatal sportember, aki kész rácáfolni kritikusaira. Sanne szemszögéből élhetjük át, hogyan bizonyította bírálói, saját maga és az egész világ számára, hogy sikerét nem csak sztárlovának, Con Quidamnak köszönheti.

1200 Sanne Thijssen 1

Defying Age / Dacolva a korral

  • Bemutató: augusztus 1. 20:00 CET

John Whitaker 68 éves angol díjugrató, ötszörös olimpikon, olimpiai ezüstérmes, ötszörös világbajnoki dobogós, többszörös Európa-bajnok egyéniben és csapatban, a Hickstead Derby négyszeres győztese. Példaértékű, több évtizedes karrierje igazolja, hogy a kor nem több egy számnál. Elmerülhetünk John múltjában, megfogadva a tanácsait, hogyan lehet mindig előre nézve ilyen hosszú ideig a csúcson maradni.

John Whitaker 2

Finding the Balance / Megtalálni az egyensúlyt

  • Bemutató: augusztus 4. 20:00 CET

Angelica Augustsson Zanotelli svéd válogatott díjugrató, világkupa döntős, többszörös Eb helyezett csapatban, férje szintén válogatott díjugrató, 3 kisgyermeket nevelnek. Úgy tartják, három gyermek nevelése mellett szinte lehetetlen a legjobbak közt, a legmagasabb szinten versenyezni. Angelica azonban megmutatja, hogy a világszínvonalú sportteljesítmény és az anyaság, a család közötti egyensúly kellő fókusszal megteremthető.

Angelica Augustin Zanotelli 2

Becoming an Insider / A befogadás

  • Bemutató: augusztus 7. 20:00 CET

Edouard Schmitz 25 évesen a párizsi olimpián a svájci csapat tagja, GCT (Global Champions Team) győztes, FEI Nations Cup-győztes, a Longines Elegance nagykövete. Egyedülálló utat járt be, míg kívülállóból a díjugratás világának kulcsszereplőjévé vált. Hála a befogadó közösségnek, ha valaki elszántan és kellő kitartással küzd, az akkor is csúcsra érhet, ha nem lovas családba született.

1200 Edouard Schmitz 1

Growing Together / Együtt a csúcsra

  • Bemutató: augusztus 10. 20:00 CET

Katrin Eckermann német díjugrató, fiatal lovas Európa-bajnoki bronzérmes, kontinensbajnok egyéniben és csapatban, hamburgi és surenburgi Grand Prix-győztes, a Fiatal Lovak Világbajnokságának győztese.

A díjugratásban ló és lovas egy test – egy lélek. Mit élnek át, ha elszakítják őket egymástól? Katrin Eckermann élete óriási fordulatot vett, amikor egy hibát követően szeretett társát elvitte tőle a ló tulajdonosa. De ez csak még erősebbé tette őt. Meghallgatva történetét, megérthetjük, hogyan küzdötte le a pályafutását megváltoztató akadályt.

1200 Katrin Eckermann 2

Overcoming Fears / Dacolva a félelmekkel

  • Bemutató: augusztus 13. 20:00 CET

Niels Bruynseels belga olimpikon, Longines Global Champions Tour (LGCT) Grand Prix-győztes, FEI Nemzetek Díja Kupadöntő bronzérmes csapat tagja, év lovasa (Belgium). Gyerekként nem volt biztos abban, hogy a díjugratás egyszer a szenvedélyévé válhat. Lenyűgöző, őszinte történetében mesél arról, hogyan emelkedett felül a lovak iránt táplált félelmén és vált bátran kockázatot vállaló igazi győztessé.

1200 Niels Bruynseels 1

Ünnepelük együtt a bátorság, eltökéltség és siker lenyűgöző történeteit. Élje át a „Rising Above” sorozat izgalmait, és merítsen inspirációt, hogy saját akadályait legyőzve megvalósítsa céljait!

Fotó: Pintér Leo

Kapcsolódó cikk
Kommentek