Horváth Balázs a bajnok a Némethy Bertalan Régióban

Nemethy reg2024 og

Tizennyolc csapat állt starthoz a balatonvilágosi Pulai Lovasparkban a Némethy Bertalan regionális döntő csapatbajnokságán.

Három együttes tudta hibátlanul teljesíteni az alappályákat, így összevetésben dőlt el az érmek sorsa. A korábban Maszlag Ilonával és Alasztics Alizzal eredményes pej kanca, Charnevál emlékét őrző csapat lett az aranyérmes, miután Nagy Evelin Montague nyergében a leggyorsabb hibátlant lovagolta. A Kovács Tibor által vezetett győztes csapatban Sziller-Kalmár Zsófia, Kovács Noémi és Jakab Levente lovagoltak még.

A házigazda Pulai Lovasklub csapata lett az ezüstérmes Dorogi Kriszta vezetésével, itt ifj. Kövy András Chacoreva PS nevű lovával szerepelt az összevetésben.

A Colinette emlékét őrző csapaté lett a bronzérem. A csapatvezető Lang István volt. Csapata képviseletében Krucsó Szabolcs Chaccitóval az összevetésben gyors pályát lovagolt, de az utolsó meredeken verőhibát vétett.

Nemethy csapat

Vasárnap reggel a Pulai Lovascentrum szabadtéri pályáján a kezdő lovas kategóriával vette kezdetét a Némethy Bertalan Regionális Egyéni Döntők 2024. évi sorozata.

A 105 centiméteres, két pályából álló stílusversenyben a legtöbb pontot (16,3) a Pulai Lovaspark SE lovasa, ifj. Kövy András tanítványa, Szabó Bence kapta Starlighttal, így övé lett a bajnoki aranyérem. Az édesapja által edzett Páli Csongor szerezte meg az ezüstérmet a szürke Chelsey nyergében 16 ponttal, egy tizeddel megelőzve a Kenesei Lovasklub versenyzőjét, Maszlag Ilona tanítványát, Gál Franciskát, aki Bognár Lady Ballancorót lovagolta. A kezdő lovas kategória negyedik helyén Vágyi Jázmin végzett, ötödik lett Gyümölcsös Janka, hatodik Piti-Tóth Laura. A bajnoknak és helyezetteknek Mezőfi Bianka, a versenybíróság tagja és Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke gratulált.

Nemethy Kezdo lovas 2048x1365

A regionális döntő második egyéni fináléjában az amatőrök következtek, akik 115 centiméteres pályán versenyeztek. Szombat és vasárnap a két pályát hét lovas tudta nulla hibaponttal lelovagolni. Az összevetésben Kovács Noémi legyőzhetetlen volt, hiszen Calinka De Bognár nyergében épp csak harminc másodperc fölött lovagolva a leggyorsabb hibátlannal amatőr bajnoki címet szerzett. A győri Hubertus Lovasklub versenyzője, Egervári Attila tanítványa, Fülöp Rebeka lett az ezüstérmes Abigéllel, bronzérmes pedig Szapper Imre lovasa, a Pécsi Lovasklub versenyzője, Pál Vivien Q-Sáripuszta Merlot nyergében. Az amatőr regionális döntő negyedik helyén a tavalyi országos bajnokság érmese, Herczog Zsuzsanna végzett, ötödik Czakó Rebeka, hatodik Balla Nikolett.

Nemethy Amator 2048x1365

A Némethy Bertalan Régiós Döntő ifjúsági kategóriájának döntőjében huszonhárom páros szállt nyeregbe. Grózner Szilárd pályáit csupán két fiatal tudta hibapont nélkül teljesíteni szombaton és vasárnap. Ez azt jelentette, hogy négy olyan lovas lovagolhatott először összevetést a bronzéremért, akik négy hibapontot gyűjtöttek a hétvége folyamán, hiszen a szabályok szerint rövidített pályán kell az érmek sorsát eldönteni. Az összevetés után Szikszai Lajos lovasa, Patkó Zselyke lett a bronzérmes Castro nyergében, megelőzve a prosperes Juhász Lédát a szürke Rádiháza Generálissal. Ötödik helyen az édesanyja által felkészített Kunos Anna végzett, hatodik lett Németh István lovasa, Király Loren és For Celebration. A győzelemért tartott összevetés egyértelmű eredményt hozott, hiszen szép hibátlant lovagolt a Conference Team 15 éves versenyzője, Petes Maja Gwen nyergében. Nevelits Laura tanítványát Maszlag Ilona lovasa, Jakab Levente követte a dobogón, aki Elzinót lovagolta.

Nemethy Ifi 2048x1365

A felnőtt kategóriában az akadályok magassága 135 centiméter volt, a döntő díjazása 700 ezer forintra emelkedett. A kategóriában nem történt meglepetés, Horváth Balázs meg tudta védeni bajnoki címét, ugyanúgy, mint 2023-ban Bábolnán. Most Balatonvilágoson Jassini nyergében lovagolta a leggyorsabb összevetést, így az ötszörös egyéni bajnok nyakába akasztották a regionális felnőtt bajnoki aranyérmet. A hibátlan összevetés Krucsó Szabolcsnak Chaccito nyergében ezúttal az ezüstéremre volt elég, míg bronzérmes lett a házigazda Pulai Lovasklub képviseletében ifj. Kövy András és Chacorewa PS. A felnőtt regionális döntő negyedik helyén a Horváth Lovassport Egyesület versenyzője, Budai Liza zárt, ötödik és hatodik helyen a D-Team lovasai végeztek, Dömse Bence és Dömse Tamás.

Horvath Balazs Nemethy2024

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Kovács Petronella

Kapcsolódó cikkek
Kommentek