Ifj. Szuhai Gyula nyolcadik az ifjúsági Európa-bajnokságon

Ifj Szuhai Gy eb 2024 og

Maratoni versenyt hozott az ifjúsági Európa-bajnokság döntője Hollandiában, ahol a 115 indulóból harminc páros kvalifikálódott a kétfordulós, 140 centiméteres versenyszámba.

2021. gyermek Európa-bajnoka, ifj. Szuhai Gyula fantasztikus Perthy Jacksonnal fantasztikus lovaglással mindkét fordulóban hibátlanul teljesített, így öt pálya után, nyolc hibapontos végeredménnyel minden idők egyik legjobb magyar teljesítményét elérve a nyolcadik helyen zárt a hatalmas mezőnyben.

Szuhai Rodrigo, aki a második helyen kezdte meg a döntőt, az első fordulóban hibátlanul ment. Majd négy indulóval a döntő vége előtt egy hatalmas vihar miatt leállították a versenyt és több mint kétórás szünet következett. Este 21 órakor a hollandiai félhomályban folytatódott a bajnokság, ami nem hozott szerencsét Szuhai Rodrigónak, aki ezúttal Cornettel nem tudott átkelni a vizestálcán. A Szuhai fivérek teljesítménye így is kimagasló, ismét Európa legjobbjai közé kerültek. Az aranyérmet a spanyol Olivia Alvarez Garcia nyakába akasztották.

A csapat trénere Szentirmai Ferenc, állatorvosa dr. Béni Dániel volt, a szövetségi kapitány Pirik Zsolt.

Forrás: Díjugrató Szakág
Borítókép: Sportfot

Kapcsolódó cikk
Kommentek