Második fordulójához érkezett a Fedettpályás Lovastusa Championatus

Lovastusa fedeleschamp 202401 og

Január harmadik hétvégéjén zajlott a Furioso-North Star Lótenyésztő Országos Egyesület, a Kisbéri Félvér Lótenyésztő Országos Egyesület, a Gidrán Lótenyésztők Magyarországi Egyesülete és a Lovastusa Szakág támogatásával a háromfordulósra tervezett kaposvári Fedettpályás Lovastusa Championatus sorozat második fordulója, amit ezúttal is az AK, A0 és A kategóriák számára írtak ki.

A szombati napon a CDN-B díjlovas verseny keretén belül zajlott a lovastusa verseny díjlovaglás részfeladata is: a lovasok mindkét szakág versenyére nevezhettek, így eredményük a díjlovas szakágban is elszámolásra kerülhetett. Szombaton délután pedig a díjugrató pályán mutathatták be a párosok tudásukat.

A vasárnapi nap a terep részfeladatról szólt az Ódor Gábor által épített pályán, amelyen ez alkalommal egy mobil benk típusú akadály is helyet kapott az A kategória számára.

Lovastusa fedeleschamp 202401 1

Eredmények:

Az AK nyitott kategóriában az első helyet a Lovasakadémia SC versenyzője, Varga Virág Anna szerezte meg Ludvig M nevű lovával, 37,2 hibaponttal, hibátlan ugró- és tereppályával. Második lett az Airvent Lovas Club versenyzője, Major Soma Chimichanga 3 nyergében, harmadik Dobos Lili és Treasure a Cavallino LSE színeiben. Pénzes Levente (Szilvásváradi LSKE) Cashgarral a negyedik, Fehér Sára (Somogyjádi Szabadidő SE) Diwannel az ötödik, Polgár Alexa (Ördöglovas SE) Cezanio de Luxe nevű lovával pedig a hatodik helyért járó szalagot vehette át.

Az AK CCN1* lovasok kategóriában egyedüli indulóként Nagy Kinga (BZ Eventing LE) vehetett át díjat Nobelfee nevű lovával.

A0 nyitott kategóriában szintén a Lovasakadémia SC lovasa aratott győzelmet: Unger Patrícia Déva Gidrán I-17 (Bormámor) nyergében hibátlan ugró- és tereppályával őrizte meg vezető pozícióját 31,4 hibaponttal. Második helyen végzett Forgács Dina Páholy Bakonnyal az Oxer Team képviseletében, harmadik Füle Viktória, a Lovasakadémia SC versenyzője Calisto M-nyergében. A negyedik helyért járó szalagot Csáti Viktória (Magyar Póni Klub Sz.) kapta Sumákkal nyújtott teljesítményéért, az ötödik Barabás Tímea (Katlan Lovas Sportegyesület) lett Ashtával.

A CCN1* lovasok kategóriában Vámosi Lilla, a Pauer LK lovasa indult két lovával – első lett Cenzor Indigó, második Lacrimosa.

Az A amatőr kategória lovasai közül Szász Karolina került ki győztesen Tejszínhab nevű lovával a Magyar Póni Klub Szövetség színeiben 37,5 hibaponttal. Második helyen Erdős Dorina végzett (Lovasakadémia SC) Canopy nevű lovával, harmadik helyen zárt Chodák Zorka Jackson Dzsipszivel a Cavallino LSE képviseletében. Mészáros Liza Lívia (Magyar Póni Klub Sz.) Rádiháza Alfával a negyedik, Barabás Tímea (Katlan Lovas Sportegyesület) Nans nevű lovával az ötödik helyezést szerezte meg.

Az A nyitott kategórián belül az első helyezést Habsburg Lothringen Eilika, a Magyar Póni Klub Szövetség lovasa érte el Rádiháza Juvenával, a páros egy verőhibát ejtve összesen 37,4 hibapontot gyűjtött. Második lett Fejes Kata Bremen Plan Furioso-76 Cheleng nyergében (Kéktói Ménes SE), harmadikként zárt Polányi Kata BZ Kentaro nevű pónijával a Pauer LK színeiben. A negyedik helyezésért Vámosi Lilla (Pauer LK) vehetett át szalagot Déva Gidran I-30 (Szimpátia) nevű lovával, ötödik Czirok Márton (BZ Eventing LE) Nyrával, hatodik Unger Patrícia (Lovasakadémia SC) S-Saripuszta Olivával.

A harmadik forduló március 23-24-én kerül megrendezésre, ahol mindhárom kategóriában kihirdetik a fedeles Championatus eredményeit, illetve gazdára találnak a szponzorok által a legeredményesebb gidrán, furioso és kisbéri lovak számára felajánlott különdíjak.

Lovastusa fedeleschamp 202401 3

Forrás: Lovastusa Szakág
Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek