Napsütéses vasárnap a Nemzeti Lovardában

Lehotai M 1200

Tíz versenyszám maradt a Szent Iván Hava versenyhétvége utolsó napjára.

100 centiméteren újabb győzelmet könyvelhetett el Hegedüs Kristóf All In Van De Hogeborg Z (Gyömrői Tövesmajor LE) nevű ménjével. Pap Krisztina Judit Miszti nevű pónija nyergében hajszálnyival előzte meg Szűcs Milánt Fetti Primadonnával.

Hegedus Kristof Allin Van De Hogeborg Z
Hegedüs Kristóf - All In Van De Hogeborg Z

A kezdő lovasok tízfősre zsugorodott mezőnyében 8,2 stílusponttal Hajdú Zsolt tanítványa, Kazinczy-Hegyes Ajsa Csenge zárt az élen Sir Winston-B nevű lovával (Szilaj Lovas Park), második Gólya Panni és Idill, és egy újabb harmadik hellyel lett gazdagabb a Szűcs Milán – Fetti Primadonna duó.

110 centiméteren két csömöri páros került a mezőny élére: Matos Szonja – Fesztivál és Szakál Lilla Melinda – Steeple, harmadik Nagy Vivien és Fly Ninja.

Az ifi lovasok kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámában Juhász Anna és Senilla (B-King Lovas SE) szerezte meg az első helyet, nyomában az előző napokban több kiváló helyezést szerző Rebman Hanna – Atlanta, illetve a Matos Szonja – Fesztivál párosokkal.

A Champions Team LKE színeiben lovagló Kámán Nóra és Hedda volt a nyitott kategória szintén kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámának legjobbja, második Legenyei Pintér Sándor és Lucrezia, harmadik dr. Nagy Júlia és Királyhágó.

Kaman Nora Hedda
Kámán Nóra - Hedda

Az amatőr kategóriában ezúttal Molnár Mercédesz és Rebarbara (Molnár János SE) vezethette a tiszteletkört, Fábiáncsics-Nagy Andrea és hűséges fekete kancája, Sarah csak néhány tizedmásodperccel csúszott a második helyre, harmadik Győrfi Bernadett és Furioso XLVII-29 Tréfa, akik szintén nem először vehettek részt az eredményhirdetésen ezen a hévégén.

115 centiméteres magasságon Tóvári Eszternek Acapella nyergében (Fabiancsics Horses SE) ezúttal sikerült maga mögé utasítania a mezőnyt. A dobogós helyeknek Gál Balázs Milán és Cortez, valamint dr. Horváth-Gódi Anna és Larima De Talma örülhettek.

Tovari Eszter Acapella
Tóvári Eszter - Acapella

120 centiméteres magasságon a Pasaréti Honvéd Lovas SE színeit képviselő Horváth Lilinek Ploonával sikerült javítania pénteki második helyezésén, és győzelemmel zárta a hétvégét. Gál Balázs Milán és Emerald De Revel jó két másodperccel tovább volt a pályán, harmadik Papp Virág és Glodi Pom.

Horvath Lili Ploona
Horváth Lili - Ploona

130 centiméteren ismét együtt versenyeztek az U25 és a nyitott kategória lovasai. Burucs Barna és Golgota (Morris Lovas SE) győzelemmel búcsúzhatott a Nemzeti Lovardától, bár Bognár Dóra és Calli Top, valamint Lehotai Máté és Quirinus 27 szorosan a nyomában voltak.

Burucs Barna Golgota
Burucs Barna - Golgota

Az U25 kategória győztese Tömör-Tones Luca Zoé és Monte Grazia (Fabiancsics Horses SE), a második és harmadik helyet pedig a honvédos Mécs Emma szerezte meg Denana és Horatio nevú lovaival.

Tomor Tones Luca Monte Grazia
Tömör-Tones Luca Zoé - Monte Grazia

Tíz lovas vállalta a megmérettetést a hétvége utolsó, 140 centiméteres versenyszámában. A leggyorsabb hibátlant ezúttal az elsőként pályára lovagló Lehotai Mátétól és a Quality Time × Balou du Rouet apaságú Quirinus 27 nevű ménjétől láthatta a közönség. Második az utolsóként induló Mécs Emma és Jassini, harmadik Budai Virág és Don’t Forget Galante. A lovasoknak Szalai Klaudia, a versenybíróság elnöke gratulált.

Lehotai Mate Quirinus
Lehotai Máté - Quirinus 27

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek