Párizs már a Paralimpiára készül

Fonyodii bojengel 2 og

A versailles-i kastély parkja igazán látványos és izgalmas versenyeknek adott otthont az olimpia során. Hamarosan pedig kezdetét veszi a Paralimpia, amikor a para-díjlovasok mutatkozhatnak be az ikonikus helyszínen.

A Paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg Párizsban. 4400 sportoló 22 sportágban verseng majd.

A para-díjlovaglásban a fogyatékkal élő lovasok és lovaik megmutatják a világnak, hogy a lovaglás nem az erőn, hanem a szereteten és megértésen, valamint a rengeteg kemény munkán alapul. A para-díjlovaglás élsport, nagyszerű lovaglásokkal és kiváló lovakkal.

A para-díjlovaglás az 1996 óta része a Paralimpiai Játékok programjának. Akkoriban a lovasok még a rendező ország által biztosított lovakon indultak, akiket csak néhányszor lovagoltak a verseny előtt. Ez ma már elképzelhetetlen. A lovasok éveket töltenek edzéssel, hogy kialakítsák azt a különleges kapcsolatot a lovukkal, ami ehhez a teljesítményhez szükséges.

Párizsban összesen 78 ló-lovas páros indul öt kategóriában. Az I. kategória a legkevésbé mozgásképes lovasoké, ők lépésben mutatják be programjukat. A II. és III. kategóriában lépésben és ügetésben, a IV. és V. kategóriában pedig mindhárom jármódban lovagolnak a versenyzők.

A versenyen ott leszenek paralimpiai bajnoki címvédő párosok, mint a dán szupersztár Tobias Thorning Jørgensen és Jolene (III.), Michele George és Best of 8 (V.), valamint Sanne Voets és Demantur (IV.). Az újoncok között pedig ott lesz dr. Fonyódi Ildikó, az olimpiai felkészülési program sportolója Bojangel nevű lovával az V. kategóriában.

A para-díjlovas versenyek szeptember 3-4., valamint 6-7. között zajlanak majd.

Forrás: FEI
Fotó: FEI/Leanjo de Koster

Kapcsolódó cikkek
Kommentek