Rangos kitüntetést vehetett át Lázár Vilmos és dr. Jármy Miklós

Lazarv kituntetes2024 1200

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából magas szintű elismerésben részesült Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, valamint dr. Jármy Miklós, a Lovas Szövetség elnökségi tagja és az MSLT elnöke.

Lázár Vilmos tizenkétszeres fogathajtó világbajnok, a magyar lovassport örökös bajnoka, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke a lovassportban elért páratlan nemzetközi és hazai eredményei, valamint a sportág sikeressége és népszerűsége érdekében példaadó alázattal végzett, kimagasló szakmai munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje polgári tagozat kitüntetést kapott. Lázár Vilmosnak Sulyok Tamás köztársasági elnök, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Kövér László házelnök gratulált.

Lazarv kituntetes2024

Magyarország köztársasági elnöke Magyarország honvédelmi miniszterének javaslatára a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta dr. Jármy Miklós állatorvos, a Magyar Sportlótenyésztők és a Magyar Félvér Tenyésztők Országos Egyesületének elnöke, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja részére a magyar lovassport és lótenyésztés nemzetközi hírnevét erősítő, magas színvonalú szakmai tevékenysége és kiemelkedő tenyésztői munkája elismeréseként.

Jarmym kituntetes2024

Dr. Nagy István agrárminiszter a Konkoly-Thege Sándor Díjat adományozta dr. Gulyás László, a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának egyetemi docense részére, a szarvasmarha-, ló-, juh- és kecsketenyésztés oktatása és kutatása terén végzett négy évtizedes kiváló szakmai munkássága elismeréseként.

Szintén kitüntetést kapott Kovács-Mesterházy Zoltán, a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója, a Muraközi Ló Tenyésztéséért Egyesület elnöke a muraközi ló fajta rekonstrukciója, valamint a magyartarka húshasznú típusának fejlesztése terén elért kiváló eredményeiért.

Kapcsolódó cikkek
Kommentek