Lovagkereszttel tüntették ki dr. Hecker Waltert

Hecker W

Szalay Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter dr. Hecker Walter részére a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta augusztus 20-a, nemzeti ünnepünk alkalmából.

A Magyarországi Arablótenyésztők Egyesülete posztja alapján:

Dr. Hecker Walter hippológus, a Pannon Lovas Akadémia nyugalmazott alapítója, Magyarországi Arablótenyésztők Egyesülete tiszteletbeli elnöke. A hazai lótenyésztésnek és lovassport-oktatásnak szilárd alapot teremtő, szerteágazó munkája, valamint a magyar lovaskultúra és -hagyomány gazdag értékeinek megőrzésében betöltött jelentős szerepe elismeréseként vehette át a kitüntetést 2023. augusztus 17-én.

A Magyar Lovassport Szövetség összefoglalója:

Dr. Hecker Walter (1937) hippológus, egyetemi tanár.
Dolgozott több ménesnél, része volt a bábolnai arab ménes újjászervezésében, főtitkára, majd alelnöke lett a Magyar Lovas Szövetségnek, de leginkább könyvei által vált elismert szakemberré: újrateremtette a magyar lovas szakirodalmat. Alapítója volt a Pannon Lovas Akadémiának. Elismerései közül kiemelkedik a Nemzetközi Shagya-Arab Társaság kitüntetése és elnöki tagsága.
A Kincsem Park 2018-ban a hazai lovassportban végzett munkáját és pályafutását Életmű-díjjal ismerte el, most pedig a nemzeti ünnepen Novák Katalin köztársasági elnök asszonytól a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át a lovaskultúra ápolásáért kifejtett tevékenysége miatt.

Fotó: Magyarországi Arablótenyésztők Egyesülete

Kapcsolódó cikkek
Kommentek