Simicska Anna nyerte a Horse Trans Cargo Felnőtt Nagydíjat

Simicska A 1200

Nyolc versenyszám maradt a hétvége utolsó napjára, köztük négy nagydíjjal.

A nap első nagydíja a Sportlotap.Net Amatőr Nagydíj volt 120 centiméteres magasságon 11 indulóval és egyszeri összevetéssel, amibe négy lovas jutott be. A győzelmet közülük Zárug Gyula tanítványa, Tóth Boglárka és Chaccobo (Varga Ménes GYLE) szerezte meg. Szaszák Rubina és Rádiháza Henna alig néhány tizedmásodperccel lassabban teljesítette az összevetés pályáját, ezzel a második helyen zárták a nagydíjat. Harmadik Firyulina Ekaterina és Sonatina Blue, Nemes Dorka és El Coronita viszont ezúttal lecsúszott a dobogóról. A további sorrend: dr. Nagy Júlia – Királyhágó, Esztergályos Kata – Entertainer K, Jármy Tibor – JB Zenit, Villás Lili – T.B.Á. Cantona. A helyezetteknek Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke gratulált.

Toth Boglarka Chaccobo
Tóth Boglárka - Chaccobo

A 125 centiméteres EGO7 Gyermek Nagydíj bajnoki címéért öt résztvevővel zajlott az összevetés. A rövidített pályát csak két lovasnak sikerült hibátlanul teljesítenie. Közülük a gyorsabb Hegedűs Szofi volt Ekano nevű lovával (Riverside LSE), így ő vezethette a tiszteletkört. Második a Prosper LK párosa, Juhász Léda és Cym Carlsson. Harmadik az összevetésben egy verőhibát vétő Fábián Maja Olívia és Chacrinue. A helyezettek: Pichovszky Dalma – Maybe 112, Fabók Adrienn Szaffi – Mikado Mistral H, Tóth Sebestyén – Claudius, Király Loren – For Celebration, Tóth Sebestyén – Hand North Star-88 Balett. A lovasoknak a versenybíróság nevében Abay Pál gratulált.

Hegedus Szofi Ekano
Hegedűs Szofi - Ekano

34 lovas minősült a Horse Pilot U25 Nagydíj vasárnapi döntőjére, ami 135 centiméteres magasságon zajlott. 12 versenyzőnek sikerült bekerülnie az összevetésbe, ahol elsöprő sikert arattak a Diósgyőri VTK lovasai, megszerezve az első négy helyet. Első 2023 magyar bajnoka, Szuhai Rodrigo és Carta Blue SZ, mögötte hajszálnyi lemaradással másodikként zárt Szuhai Péter és My Concept PS nevű heréltje, Conccodello PSZ nyergében pedig a harmadik helyet is megszerezte. A szintén DVTK-s Lukács Loren és Jayjay a negyedik helyen búcsúzott a hétvégétől. Az eredményhirdetésre szólították még a következő párosokat: Bódai Hanna – Calciano, H. Nagy Emma – Elasko Hero, Nagy Evelin – Montague, Kovács Roland – Casallandia PS, Hegedűs Laura Lili – Vigo D’lando. A lovasoknak a versenybíróság nevében Abay Pál gratulált.

Szuhai Rodrigo Carta Blue SZ
Szuhai Rodrigo - Carta Blue SZ

A nap fénypontja a 150 centiméteres magasságon zajló Horse Trans Cargo Felnőtt Nagydíj volt 25 indulóval. Karádi László nemzetközi pályaépítő pályáját hat páros abszolválta hibapont nélkül, közülük öten vállalták a végső megmérettetést, az összevetést. A rövidített pályát két összevető tudta verőhiba nélkül teljesíteni, közülük a gyorsabb Simicska Anna és Hamanta B volt, a páros az alapidő túllépéséért három hibapontot kapott ugyan, de ez elég volt a győzelemhez. A másik verőhiba nélküli lovas ifj. Tóth László volt második lovával, Rádiháza-Echóval, azonban az alapidő túllépése miatti négy hibaponttal a negyedik helyen zárták az összevetést. A végső sorrend:

  • 1. Simicska Anna – Hamanta B
  • 2. Szuhai Péter – Casino Royal Z
  • 3. Szuhai Rodrigo – Chacoontano SZ
  • 4. Ifj. Tóth László – Conloud PS
  • 5. Ifj. Tóth László – Rádiháza-Echo
  • 6. Czékus Zoltán – Ricola
  • 7. Horváth Balázs – Cornetto Du Lys
Simicska Anna Hamanta B
Simicska Anna - Hamanta B

A lovasoknak dr. Szabó Csaba, a versenybíróság elnöke, Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke és Lengyel Róbert, a Horse Trans Cargo ügyvezető igazgatója gratulált.

A napot két 120 centiméteres versenyszám nyitotta meg. A nyitott mezőnyben Janik Anna és Quickstep ACG Z (Ludovika Sportegyesület) szerezte meg a győzelmet, míg az ifjúsági korosztály legjobbja Frányó Csenge és Bognár Obstreicher volt.

130 centiméteres magasságon a nyitott mezőnyben Kámán Nóra és Hedda (Champions Team LKE) vezethette a tiszteletkört. A győztes a dr. Lázár Zoltán – Chacco-Centado LH és Hugyecz Mariann – Chandra párosokat utasította maga mögé.

Kaman Nora Hedda
Kámán Nóra - Hedda

Az U25 mezőny legjobbja Csontos Zsuzsa volt Luton nyergében (Hortobágyi Lovas SE), majd Lukács Loren – Edward Z, Csibi Zsófia – Vamelusina Van De Eijkhof a további sorrend.

Csontos Zsuzsa Luton
Csontos Zsuzsa - Luton

12 lovas nevezett a nap utolsó előtti, 140 centiméteres versenyszámára. Ifj. Szabó Gábor és Genius Conference (DEAC Sport NK. Kft.) néhány századmásodperc előnnyel halászta el az elsőséget Búza Krisztián és Málna elől, harmadik Vándor Zsófia és Chacco-Bella.

Ifj Szabo Gabor Genius Conference
Ifj. Szabó Gábor - Genius Conference

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek