Bemutatjuk 2019 díjugrató championjait

Mihucz Tibor

Végéhez ért a 2019-es díjugrató Championátus, aminek első fordulója a szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban, második fordulója pedig Bábolnai Ménesbirtokon került megrendezésre. A verseny történetének legmagasabb nevezési létszáma mellett hét egyéni kategóriában avattak bajnokot.

A póni lovasok vasárnapi 100 centiméteres döntőjében öt hibátlan lovaglás született az alappályán, akik közül hárman az összevetésben is verőhiba nélkül teljesítettek. Mécs Emma volt a leggyorsabb, ezzel a húsz ponttal gyarapítva eredményét, de Szilágyi Zille Sára és Szabó Zora is villámgyorsan lovagolt.

A dobogó legfelső fokára végül Varga Zoltán tanítványa, Szilágyi Zille Sára állhatott fel, a második fordulóban nagyot hajrázó Mécs Emma előtt, aki Lóránt Attila tanítványa. Az Ördöglovas SE versenyzője, Frank Dániel végzett a harmadik helyen, majd az utolsó napi előkelő helyezésének köszönhetően Benedek Adél pedig a negyediken Jármy Katalin felkészítésében. Búza Krisztián tanítványa, Király Aliz lett az ötödik, Varga Zoltán másik tanítványa, Varga Réka Hanna pedig a hatodik.

PC poni03
2019 CH OSSZ poni

A gyermek lovasoknak 105 centiméteres alappályát kellett teljesíteniük az utolsó napon, ahol szintén öten lovagoltak hibátlanul. Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, Tavasi Eszter volt a legjobb, így az összesítés második helyét tudta megszerezni. Az édesapja által felkészített Szuhai Rodrigo lett a második, ezzel a bronzérmes pozícióban zárva a versenyt. Ifj. Petrik Béla lovasa, Magyar Balázs pedig egyenletes teljesítményének köszönhetően kiérdemelte a gyermek championnak járó címet. A további helyezettek között üdvözölhettük Füzér Gábor tanítványát, Kiss Maját, Varga Zoltán tanítványát, Csengery Dórát, és a Máriás Sára által felkészített Szabó Dorinát.

PC gyerek02
2019 CH OSSZ gyerek

Az amatőr lovasoknál kilencen jutottak be az összevetésbe, akik közül Szabó Krisztina győzedelmeskedett, így a tabellán több fokot előrelépve az ezüstérmet tudta megszerezni. Tuska Pál és Ács Vivien végeztek a második és a harmadik helyen, de az összesítésben nem tudtak a legjobb hat közé jutni.

Senkinek sem okozott nagy meglepetést, hogy az egy éves szünet után visszatérő Bandi Barbara visszahódította címét, a mérlege négy győzelem és két második hely volt ebben az évben. Gráf Miklós Viktor és Nagy Evelin csatájából az utóbbi került ki győztesen, viszont végül csak a harmadik és a negyedik helyet tudták megszerezni. Ötödik helyen Békási Antónia, hatodikon pedig Hajdú Dóra végeztek.

PC amator
2019 CH OSSZ amator

A serdülő B kategóriában tetemes fölényt felhalmozó Kovács Noéminek rajthoz sem kellett állnia az utolsó napon, az ő győzelme már biztos volt anélkül is. Maszlag Ilona másik tanítványa, Viasz Hanna végzett a második helyen, megelőzve Krajnyák Fannit. A kategória utolsó napjának győztese az Egervári Attila által felkészített Csöglei Alexandra a negyedik helyet szerezte meg az összesítésben, megelőzve ifj. Antal Pétert és Rednágel Sára Borókát.

PC serdulo b 1
2019 CH OSSZ ser B

A serdülő A korosztályban nagy változások történtek a ponttáblázaton az utolsó napi eredményeknek köszönhetően, hiszen az öt győzelmet begyűjtő, végig élen álló Tamás Jázmin nem tudott pontot szerezni, így végül a második helyre esett. A győztes a Fábián István által felkészített Hóman Gréta lett, aki verőhiba nélkül lovagolta végig a hat napot és a két összevetést is. Az utolsó napon értékes pontokat szerezve Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, Gimesi Lorena végzett a harmadik, Bencsik József lovasa, Szigeti Panna pedig húsz pluszpontjának köszönhetően a negyedik helyen. Ötödik lett Kof-Kiss Dorka, hatodik pedig Vincze Imre.

PC serdulo a 1
2019 CH OSSZ ser A

Az utánpótlás kategóriában végig nagyon kiélezett volt a küzdelem, és habár az első forduló után még úgy tűnt, Unger Fanni fog a csatából győztesen kikerülni, végül Gráf Edina Nikoletta bizonyult jobbnak. Csákányi Dorottya a záró napi győzelmének köszönhetően feltornázta magát egészen a harmadik helyig, a címvédő lovast, Ábrahám Zsófiát leszorítva a dobogóról. Braunitzer Enikő végig magabiztosan tartotta az ötödik helyét, Szapper Soma pedig ugyanúgy, mint az első forduló után, az összesítésben is a hatodik helyen végzett.

PC utanpotlas 1
2019 CH OSSZ utanp

A felnőtteknél volt talán a legszorosabb a verseny, hiszen csupán pár pont különbség volt a lovasok között minden helyezésnél. A verseny nagy meglepetése, hogy az első bajnokságát lovagló Mihucz Tibor (a borítóképen) végig jó formát nyújtva, a két összevetéses számot megnyerve, kiérdemelte a győztesnek járó serleget, megelőzve a második helyen végző Szotyori Nagy Kristófot. Körtvélyessy Péter végzett a harmadik helyen, míg Horváth Gábor a negyedik, ifj. Néveri Imre László pedig az ötödik helyezettnek járó díjat vehette át.

PC felnott02
2019 CH OSSZ felnott

Fotó: Hajdu Krisztina – Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek