Három ország - három díjugrató siker

Dijugratasillusztracio900

Ifj. Tóth László Portugáliában, ifj. Szabó Gábor Lengyelországban, Dömse Tamás Kaposváron szereztek jobbnál jobb helyezéseket.

Ifj. Tóth László az idei utánpótlás Európa-bajnokság helyszínén, a portugáliai Villamoura-ban zajló négyhetes versenysorozaton szerzett értékes helyezéseket. A harmadik hétvége 150 centiméteres CSI*** nagydíjában verőhiba nélkül, egy hibapont időtúllépéssel lovagolta Rádiháza Echot és az előkelő kilencedik helyezést érte el. Most hétvégén pedig ugyanebben a versenyszámban hibátlan alappálya után hibátlan összevetéssel ért célba a páros. Az első két helyen brit lovasok végeztek: győzött Guy Williams, második lett Laura Renwick. Ifj. Tóth László pedig a harmadik helyet szerezte meg. A lovasnak Schlezák Melinda is gratulált, aki bíróként vett részt a versenyen.

A közép-kelet-európai világkupa sorozatba tartozó lengyelországi Krakkóban rendezett díjugrató versenyen ifj. Szabó Gábor Lord Classic nyergében érte el a legjobb magyar eredményt. A páros a pénteki nagykörben a 72 indulót számláló mezőnyben az ötödik helyet szerezte meg. A versenyen ifj. Szabó Gábor a 162 fős középkörben harmadik lett Chabal nyergében, míg Técsy Attila legjobb eredménye a szombat esti vadászugratásban elért helyezés El Capitannal.

Közben Kaposváron a Pannon Lovasakadémián megkezdődött az idei kiemelt díjugrató versenyek sorozata. A verseny legmagasabb, 140 centiméteres számában az utánpótlás válogatott lovas, Dömse Tamás nyert Conquistadorral, megelőzve Kurnyák Ágnest és Queenlant. A pénteki 130 centiméteres versenyszámban a Sumi-Equi Sport Kft. lovasa, Varga Balázs győzött Justice nevű lovával, míg szombaton Reischl Márton volt a leggyorsabb Latinoval, vasárnap pedig a héten 26. szülinapját ünneplő Mráz Tamás szerezte meg a győzelmet Sáripuszta Indigóval.

Kaposvar202002
Fotó: Kiruu Photo

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Eladó ugrólovak a Riderline-on:

Kapcsolódó cikkek
Kommentek