Bognár Jen-Cor visszavonult

Jen Cor 1200og

A 2019-es FIAT Díjugrató Országos Bajnokság keretei között ünnepélyesen elbúcsúzott a versenyzéstől Bognár Jen-Cor, aki pályafutása során számos értékes érmet szerzett hazánknak, és lovasának, Weinhardt Virágnak.

Bognár Jen-Cor 2002. március 10-én dr. Bognár István kiskunhalasi tenyésztő ménesében látja meg a napvilágot. Apja a nagynevű holsteini fedezőmén, Coriander, anyja Bognár Jennifer, egy Justboy apaságú kanca. Már csikókorában is kitűnt szépségével, még címlapon is szerepelt.

Jen-Cornak két méncsikója is született már az előtt, hogy bekerült volna a versenysportba. A fekete kancát Nagy Sándor lovagolta be, majd 2009-ben, hétéves korában kezdték el versenyeztetni. Ekkor figyelt fel rá Füzér Gábor, aki frissen rajtengedély vizsgázott tanítványának megvételre ajánlja. Így került Bognár Jen-Cor 2010 novemberében Weinhardt Virág tulajdonába.

Jencornet4

2011-ben a páros megnyerte a Championátust gyermek kategóriában. 2012-ben, immár a gyermek válogatott kerettagjaként Linzben első és harmadik, Grand Prix-ben pedig negyedik helyezést értek el. Májusban Lamprechtshausenben a Nemzetek Díjában és a Nagy Díjban is második helyezettek lettek, majd még két szép második helyezés következett. A budapesti Nemzetek Díjában is második lesz a gyermek csapat tagjaként a páros, majd Wiener Neustadtban a gyermek Grand Prix-n szintén második helyezést érnek el.

Weinhardt Virág és Bognár Jen-Cor augusztusban kijutott az Európa-bajnokságra Ebreichsdorfba, már az elődöntőben ígéretesen szerepeltek, hiszen 99 indulóból a 9. helyen végeztek. A középdöntőben, amely egyben a csapatversenyt is jelentette, az ötödik helyet sikerült megszerezniük. A döntőben miután mindkét fordulóban hibátlanul teljesítettek, bekerültek a három összevető közé, és ezüstéremmel tértek haza.

2013-ban a lamprechtshauseni Nemzetek Díjában a harmadik helyen végeztek, a budapesti CSIO-n pedig a győztes csapat tagjai. Ebben az évben az Európa-bajnokságot a távoli Vejer de la Frontérában rendezték meg. Weinhardt Virág és Bognár Jen-Cor már az elődöntőben, majd a középdöntő mindkét fordulójában is hibátlanul teljesített. A gyermek magyar csapat bronzérmet szerzett. A páros ismét bekerült a döntőbe, ahol mindkét fordulóban hibátlanul teljesítettek. Ugyanúgy, mint előző évben, ezúttal is három összevető mérkőzött meg az érmekért. Miután Jen-Cor az összevetés pályáján sem hibázott, Weinhardt Virággal Európa-bajnokok lettnek.

2014-ben már az ifjúsági kategóriában versenyezve a Mesterek Tornáján második és harmadik helyezést ért el a páros, Lamprechtshausenben a Nemzetek Díjában pedig ötödikek lettek.

2015-ben ugyanitt a Nemzetek Díjában az előkelő negyedik helyezést érték el, Olomouczban ifjúsági kategóriában szintén negyedikek.

Jencornet5

2016-ban a Fedeles Döntőn fiatal lovas kategóriában megnyerték az elődöntőt, a középdöntőt, és mivel a döntőben sem hibáztak, így aranyérmesek lettek. Ugyanebben az évben a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon ifjúsági kategóriában szintén aranyérmet szereztek.

2017-ben holtversenyben nyerték a bábolnai U25-ös GP-t, 2018-ban pedig a kecskeméti U25-ös GP-t.

Bognár Jen-Cor 17 évesen nyugdíjba vonul. Hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánunk neki, és reméljük, hogy a jövőben még sok tehetséges csikóval fogja megörvendeztetni a magyar díjugrató sportot. A lovasok a FIAT Országos Díjugrató Bajnokság keretei között a Nemzeti Lovardában vehettek tőle búcsút.

Fotó: Kovács Iván, Halasmédia

Kapcsolódó cikkek
Kommentek