Hölle Martin győzött a kettesfogatok mezőnyében Hollandiában

Hollemartin Kronenberg2019 Og

Címvédőként Hölle Martin nyert a kettesfogathajtók között a hollandiai Beekbergenben rendezett nemzetközi versenyen. A világbajnoki címvédő magyar versenyző már a díjhajtás után jelentős különbséggel vezetett, s bár a szombati maratonhajtásban 11. lett, így is több mint nyolc hibapontos előnnyel várta a vasárnapi akadályhajtást, ahol harmadik helyével biztosan őrizte meg éllovas pozícióját összetettben. Osztertág Kristóf és ifj. Dobrovitz József is az élmezőnyben végzett a kettesfogatok között.

A kettesfogatok mezőnyben ifj. Dobrovitz József, Hölle Martin és Osztertág Kristóf indult a hollandiai Beekbergenben rendezett nemzetközi fogathajtó versenyen, míg a négyesfogatok között Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József képviselte a magyar színeket.

Hölle Martin magasan nyerte a kettesfogatok díjhajtó versenyszámát 33,13 hibapontos programjával. Osztertág Kristóf a harmadik, ifj. Dobrovitz József pedig a hetedik pozíciót szerezte meg.

A négyesfogatok díjhajtását Chester Weber nyerte a 22 fős mezőnyben. Dobrovitz József a kilencedik, ifj. Dobrovitz József a 14. helyen zárta a versenyszámot.

A maratont követő akadályhajtás versenyszámban egyetlen hajtó teljesítette a pályát alapidőn belül hibátlanul, mégpedig a dán Hans-Henrik Nielsen. Hölle Martin egy verőhibával a harmadik, ifj. Dobrovitz József az ötödik, míg Osztertág Kristóf a 15. helyen fejezte be a versenyszámot.

Az összesítésben azonban Hölle Martin szerezte meg a győzelmet 108,09 hibapontos eredménnyel. Második lett Antonie Ter Harmsel (121,70 hp), míg Osztertág Kristóf a harmadik helyen zárt 126,12 hibaponttal. Ifj. Dobrovitz József az összetett versenyben 127,41 hibapontos teljesítményével az ötödik helyen végzett.

A négyesfogatok között is csak egy versenyző tudta hibátlanul, alapidőn belül meghajtani a pályát, mégpedig a belga Dries Degrieck. Dobrovitz József számára azonban nem volt szerencsés a záró versenyszám. Egyik első lovának instrángja az akadályhajtás teljesítése közben leesett, a segédhajtónak le kellett szállnia. Ezzel öt hibapontot gyűjtött be és értékes másodperceket veszített a hajtó, így végül 13,09 hibaponttal a 16. helyen fejezte be a számot. Ifj. Dobrovitz József 13,63 hibapontos eredményével a 17. lett a 22 fős mezőnyben.

Az összetett verseny is tartogatott meglepetéseket, hiszen Benjamin Aillaud nyert, Chester Weber pedig a harmadik helyre csúszott le az akadályhajtást követően, míg Dries Digrieck a második helyen fejezte be a versenyt. Dobrovitz József összetettben kilencedik., fia, ifj. Dobrovitz József a 18. helyet szerezte meg.

Forrás: MTI, Fogathajtó Szakág

Fotó: Horváth Krisztina, Hoefnet
A fotó 2019 áprilisában készült Kronenbergben

Kapcsolódó cikkek
Kommentek