Izgalmas versenyt hozott a vasárnap a Nemzeti Lovardában

Vargabalazs Lottinl 1200

A budapesti kiemelt fedettpályás díjugrató verseny záró napjának legmagasabb versenyszáma, a 140 centiméterre kiírt összevetéses szám rendkívüli izgalmakat hozott.

A közel negyvenöt fős mezőny szinte példátlan létszámot vonultatott fel a hazai fedeles minősítő versenyek történetében ezen a magasságon. Ráadásul majdnem az indulók fele, összesen tizenkilenc lovas tudta hiba nélkül teljesíteni a Karádi László nemzetközi pályaépítő által megálmodott alappályát.

Az összevetésben a nagy létszám miatt sokan kockáztattak, de így is nyolcan hiba nélkül teljesítették a 145 centiméteres emelt magasságot. Közülük a leggyorsabb Varga Balázs volt Lottival (a borítóképen), akik már két hete is brillíroztak Kaposváron a kiemelt versenyen, megnyerve ott is a legmagasabb versenyszámot.

Második helyen egy román lovas, Cojocariu Costelus végzett Lancorral, megelőzve a Lovasakadémia versenyzőjét, Burucs Barnát Lialottával. Szoros versenyben lett a negyedik Fazekas István Walterrel, mögötte egy tizedmásodperccel lemaradva ifj. Tóth László és Rádiháza Echo, két tizeddel pedig egy fiatal lovas, Szuhai Péter és East Wind. Hibátlan volt még végig Lehotai Máté és Chaclanda, illetve Rell Adrián és Charter.

130 centiméteren is komoly küzdelem folyt az első helyért a több mint hetven fős mezőnyben, végül három debreceni lovas állhatott fel a dobogó első három fokára. Ifj. Tóth László lett az első Chaccari Z nyergében, második Máriás Sára fiatal kancájával, Medállal, harmadik pedig ifj. Tóth László és Chaccorina.

A fiatal lovasok 120 centiméteres versenyében Jármy Tibor győzedelmeskedett Elisével, megelőzve Lukács Lorent és Takács Petrát.

Jarmytibor Elisenl
Jármy Tibor és Elise

A nyitott kategóriát gyermek válogatottunk oszlopos tagja, a Krucsó Ferenc által felkészített Törő Csongor nyerte az ifjúsági versenyszámmal együtt. Az ifik között második lett Gulyás Dominik Bálfiúval, harmadik helyen pedig Maszlag Ilona tanítványa, Kovács Noémi végzett.

Torocsongor Chacconl
Törő Csongor és Chacco

Az amatőrök között 115 centiméteren a szabadtéri bajnok, Baumann Bori győzött Kimérával, mögötte második Jajecnik Tamás, harmadik Endrédi Tekla.

Baumannbori Kimeranl
Baumann Bori és Kiméra

A következő hétvégén Kecskeméten, Kaposváron és Domaszéken lesznek regionális és felkészítő versenyek , majd a 14-én a hosszú hétvégén a 19. Fedettpályás Döntővel zárul a hazai fedeles szezon.

Fotó: Tokodi Tícia, Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek