Magyar delegáció az angol királynő udvari lovasságánál

London2019 4

A 21. századi feltételek közötti működő lovasított katonai alakulat működését, illetve a lovak és lovasok kiképzésével kapcsolatos módszereket, eljárásokat tanulmányozta a napokban Londonból hazatért magyar katonai delegáció az angol királynő Udvari Lovassága Lovasított Ezredénél.

A honvédelmi tárca és a Magyar Honvédség és katonai hagyományőrző civil ernyőszervezetek közös delegációja egy héten keresztül vendégeskedett II. Erzsébet angol királynő Udvari Lovassága Lovasított Ezredénél a Hyde Park melletti lovassági laktanyában.

Az ezredparancsnok, Paddy Williams alezredes és az ezred teljes állománya részéről kiemelkedően vendégszerető és barátságos fogadtatásban részesült az Ádám Barnabás ezredes által vezetett magyar delegáció. Az ezred tisztjei, altisztjei és katonái részletes betekintést biztosítottak mind a lovasított ezred mindennapi életébe, mind a kapcsolódó, elsősorban a lovak és lovasok kiképzéséért, ellátásáért felelős szervezetek feladataiba. A delegáció ebből a célból egy napot töltött el a Brit Haderő Állatkiképző Ezredénél, Melton Mowbray-ben, ahol az újonc lovak kiképzését tanulmányozhatták.

London2019 6

A delegáció tagjainak több alkalommal is lehetőségük nyílt arra, hogy lóhátról követhessék a lovasított ezred lovaskiképzését a Hyde Parkban, illetve a lovak forgalomhoz szoktatását London belvárosában. Hazánk londoni nagykövete, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Honvéd Palotaőrség tartalékos századosa is részt vett ebben a feladatban.

Az együttműködés folytatása az Udvari Lovassággal biztosítottnak látszik: a brit fél kifejezte örömét, hogy tapasztalataikkal hozzájárulhatnak a visszaállításra tervezett híres magyar huszárság ceremoniális és műveleti feladatainak megtervezéséhez, és azon szándékát, hogy további szakmai támogatást nyújtson, akár lovasoktatók küldésével vagy tanfolyamok megnyitásával.

Forrás: Honvedelem.hu
Fotó: Centenáriumi Hagyományőrző Honvéd Gyalog Dandár

Kapcsolódó cikkek
Kommentek