A lovasok egészsége a legfontosabb: az első intézkedések a koronavírus járvány miatt

Koronavirus1

A Kormány 2020. március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus járvány miatt. Az intézkedések részeként betiltották zárt helyen a 100 főnél, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével zajló rendezvényeket. Ez az intézkedés a sporteseményeket, így a lovas rendezvényeket is érinti. A cél a vírus terjedésének lassítása.

A Magyar Lovassport Szövetség 2020. március 12-én reggel az alábbi felhívást tette közzé weboldalán:

"Felhívás a szakágak és rendezvényszervezők részére

A Kormány a 2020. március 11-én elfogadott 40/2020. számú kormányrendeletben veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus járvány miatt. A veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedések részeként a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják. Az intézkedések visszavonásig érvényesek.

A Magyar Lovassport Szövetség tisztelettel kéri a Szakágakat, illetve a rendezvényszervezőket, hogy a fentieket mérlegeljék és felelősségteljesen tartsák be a szükséges intézkedéseket a megrendezni kívánt sportesemények, továbbképzések és egyéb rendezvények kapcsán."

A Nemzeti Lovarda is lépett

A Nemzeti Lovardába kiírt két lovas rendezvény (az Öttusa Országos Bajnokság és a Fedeles Fogathajtó Verseny) elmarad. A Díjugrató Fedeles Döntőről a Magyar Lovassport Szövetség egy későbbi időpontban dönthet, amennyiben a Kormány a korlátozó intézkedéseket addig feloldja.

Világszerte átrendezi a lovasok versenynaptárát a koronavírus

A koronavírus miatt sorra mondják le a lovas rendezvényeket világszerte, hiszen a járvány terjedésének lassítása rendkívül fontos.

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos, kifejezetten lótartók számára készült tájékoztatót és védelmi intézkedéseket itt találod >>

A FEI állásfoglalása itt olvasható >>

Kapcsolódó cikk
Kommentek