Díjlovaglás: utánpótlás Európa-bajnokságot rendezhet Pilisjászfalu

Dijlovaglas illusztracio1200

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) június 11-én adott hírt arról, hogy 2020. augusztus 11-27. között az Unikornis Lovarda adhat otthont az összes utánpótlás korosztály (U25, fiatal lovas, junior, gyermek és póni) Európa-bajnokságának.

A pilisjászfalui Unikornis Lovarda eredetileg a gyermek és az U25 korosztály kontinensviadalának rendezési jogát kapta meg, de a koronavírus járvány, valamint a FEI Junior és Fiatal Lovas Eb (Hartpury, Nagy-Britannia), valamint a FEI Póni Eb (Strzegom, Lengyelország) törlése miatt a szervezők, illetve a Magyar Lovassport Szövetség felajánlotta, hogy vendégül látja a többi kategóriát is.

Így a tervezett hat nap helyett két és fél héten át Európa legtehetségesebb ifjú díjlovasai veszik majd birtokba az Unikornis Lovardát:

  • 2020. augusztus 9-14. Gyermek és junior lovasok
  • 2020. augusztus 17-22. Fiatal lovasok és U25 korosztály
  • 2020. augusztus 25-30. Póni kategória

A rendezvényt a FEI járványvédelmi intézkedéseinek betartása mellett lehet megrendezni. Mivel rendkívül közel a verseny kezdési időpontja és a koronavírus járvány miatt kevés minősülési lehetőség áll a versenyzők rendelkezésére, a FEI törölte a minősülési követelményeket erre az évre, és a nemzeti szövetségekre bízta a csapatok kijelölését.

"Rendkívül boldog vagyok, de tudom, hogy csapatommal együtt éjt nappallá téve kell majd dolgoznunk, hogy mindent előkészítsünk. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a lehető legmagasabb színvonalon kerüljön megrendezésre az Utánpótlás Eb" - nyilatkozta Arie Yom-Tov az Eurodressage-nak.

„A díjlovagló sport életében ez egy nagyon fontos kezdeményezés, felzárkózási lehetőség a nemzetközi élvonalhoz. Minden hazai világverseny és kontinensbajnokság egyrészt helyzetbe hozza, a figyelem középpontjába emeli az adott szakágat és fejlődést indít el. Egy ilyen hazai nagy verseny sokaknak ad új ambíciót, sokaknak kínál lehetőséget az indulásra és sokan kaphatnak kedvet, hogy ezt a sportot űzzék, emellett pedig a szakmai színvonalat is emeli” – mondta el Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke a bejelentés kapcsán.

Forrás: FEI, Eurodressage
A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek