Egyéni rekordok a díjlovasok Gyermek és Junior Európa-bajnokságán

Czerna O og S Anett

A németországi Kronbergben került megrendezésre a Díjlovas Gyermek és Junior Európa-bajnokság.

A magyar színeket négy ló-lovas páros képviselte:

  • Gyermek korosztály: Czérna Orsolya – Felix
  • Junior:
    • Felvinczi Lilla - Bonjour Majlund
    • Kóródi Nóra - Dancing Queen BC
    • Richter Antonia - Fior da Liso

Fantasztikusan indult az Európa-bajnokság szerdai napja. A csapat első lovasa, Richter Antonia Fior Da Lisóval egy hiba nélküli, nagyon meggyőző, szép, harmonikus, szuper kisugárzású programot mutatott be. A bírók is magasan értékelték a programot, 70,303%-al a páros egyéni legjobb eredményét érte el és a 35 indulóból a nyolcadij helyet szerezte meg. Ezzel a magyar csapat a hatodik helyen állt a 16 csapatból.

Csütörtökön a gyermek előkészítő feladatban a Czérna Orsolya - Felix páros nagyon jó formában versenyzett, de egy sajnálatos tévesztés és az ügetésnyújtásban egy nagyobb ütemhiba miatt a 49 fős mezőnyből 71.840%- al a 26. helyen zártak.

A junior lovasoknál Kóródi Nóra Dancing Queennel a csapat második lovasaként nagyon jó formát mutatott. Egyéni legjobbját lovagolat a feladatban: 67,845%-ot. A csapat harmadik lovasa, Felvinczi Lilla lova, Bonjour Majlund egy gyönyörű kezdés után megijedt, így kisebb hibák csúsztak a program végébe, eredményük 67,394% lett. A magyar junior lovasok a 16 csapatból a kilencedik helyet szerezték meg a hollandok előtt.

Pénteken a junior egyéni feladat első 35 indulója mutatta be a programját. Két magyar lovas állt starthoz, elsőként Felvinczi Lilla Bonjour Majlunddal. A lovas összességében egy sokkal szebb programot mutatott be, mint az előző napon. Jobb kisugárzással, két kisebb technikai hibával 69,265 %-ot kapott, amivel a 17. helyen állt. Kóródi Nóra Dancing Queennel az előző napinál is jobb formában versenyzett és egy hiba nélküli, nagyon szép programmal egy újabb egyéni csúcsot lovagolt 68,264%-al.

A gyermek lovasoknál a Czérna Orsolya - Felix páros a harmadik helyen indult a gyermek csapatversenyben. A lovas nagyon harmonikus, energikus, látványos összképet mutatott a program során. 73,925%-al a kiemelkedő nyolcadik helyen fordult a következő napra, amivel megvolt a lehetősége a vasárnapi döntőbe kerülésre.

Szombaton a junior egyéni feladatban Richter Antonia Fior da Lisóval egy nagyon szép, harmonikus programot mutatott be. A lovas újabb egyéni csúcsot lovagolt: 69,677%-al a legjobb magyar eredményt érte el a junior kategóriában, a hetven lovast számláló mezőnyben 27. lett.

A gyermekeknél a szombaton fejeződött be a csapat feladat, ahol Czérna Orsolya épp csak lemaradt a döntőről, tartalékos volt az állatorvosi vizsgálaton.

Eredmények versenyszámonként »

Forrás: Díjlovagló Szakbizottság
Fotó: Anett Somogyvári - photographer

Kapcsolódó cikkek
Kommentek