Már hivatalos: 2020-ban nem rendezik meg a Global Champions Tour-t

Global Champions Tour

A Longines Global Champions Tour szervezői május 25-én közleményben jelentették be, hogy a neves versenysorozat leghamarabb csak 2021-ben folytatódhat.

Mint írták, a COVID-19 világjárvány „példátlan hatásai miatt” a GCL szezon 2021-ben indul újra. „A jelenlegi rendkívüli körülmények között nem realisztikus elképzelés, hogy biztonságosan megrendezzük a sorozatot ebben az évben” - áll a közleményben.

A szervezőknek be kell tartaniuk a nemzeti kormányok és a népegészségügyi hatóságok előírásait, melyek a járvány miatt folyamatosan változnak, és jelentősen befolyásolják a határokon átívelő szervezést. Az utazási korlátozások szintén világszerte eltérőek, így nem minden lovas számára adott a versenyzés lehetősége. Az év második felére jósolt második fertőzéshullám pedig azt a reményt is keresztülhúzta, hogy a járvány lecsengése után legalább néhány versenyt meg lehessen szervezni.

A felelős döntés az, hogy a Longines Global Champions Tour-t és a GCL bajnokságokat 2021-ben indítsuk újra” – áll a bejelentésben. Jan Tops, a LGCT és a GCL elnöke köszönetet mondott a sorozat névadó szponzorának, a Longines-nek, valamint a szervezőknek és kiemelte, a legfontosabb a rajongók, a szervezésben résztvevők, a sportolók és csapataik egészsége, valamint a rendezvények helyszínén élők egészsége kell, hogy legyen. Azonban bizakodva tekintenek a jövőbe, hogy 2021-ben új lendülettel folytatódhat a sorozat.

Neil Moffitt, a bajnokságot 2018-ban és 2019-ben is megnyerő London Knights csapat tulajdonosa is egyetértett a döntéssel. Mint mondta, fontosabb a liga minőségének és integritásának fenntartása, mint néhány verseny megtartása a jelenlegi rendkívül bizonytalan környezetben.

A Global Champions Tour 2020 első és egyetlen állomása márciusban Dohában volt.

Forrás és fotó: Global Champions Tour

Kapcsolódó cikkek
Kommentek