Hegedüs Kristóf lett Pest megye bajnoka

P Mdonto2020 1

A Nemzeti Lovaskultúra Központ adott otthont a Pest Megyei Díjugrató Bajnokság döntőjének október 23-25. között, így a versenyzők dolgát az óraátállítás is megnehezítette. Közel 200 lovas érkezett közel 220 lóval Simonpusztára, ahol három nap során 23 versenyszámban adhattak számot felkészültségükről. A megyei döntőkre vasárnap került sor.

130 centiméteres magasságon zajlott a felnőtt kategória döntője, ahol összevetés döntött a végső helyezésekről. A győzelmet két gyors hibátlannal Hegedüs Kristóf (Csikós és Tsa. Kft.) szerezte meg M-Chello nevű kancájával. Második lett Göttler Vilmos Jégvirággal, harmadik Janik Anna és Georgie's Georgina Von Calido.

Az amatőrök döntőjében Mikó-Vécsey Nóra és Serafina (Varga Ménes GYLE) bizonyult a legjobbnak, maga mögé utasítva a Tóth Bagi Dorka - Curtis párost. A dobogó harmadik fokára Barna Christopher állhatott fel, aki Lenoxot lovagolta

Az ifjúsági kategóriában a hölgy lovasoké volt a dobogó. A győztes az Equina LSE párosa, Gyirkis Emma Laura és Királyrét lett, második Nagy Napsugár és Edward (Colonado Lovasiskola), harmadik Szabó Dorina és Maximus. (Gödi Sport Egyesület)

A kezdő ló kategória Janik Anna elsöprő sikerével zárult, hiszen lovaival (Bognár Lady Ballancoro és Bognár Lady "CZ") az első és a második helyet is sikerült megszereznie. Debreceni Fanni és DB GI Citsun a harmadik helynek örülhetett.

A kezdő lovasokat 105 centiméteres akadályok várták. Huszák Réka és Ezüst 8,80, illetve 9,00 stílusponttal lett a kategória legjobbja, a páros edzője Nagy Attila. Jandó Balázs és Icato hajszálnyira különbséggel, 8,70 és 8,90 stílusponttal csúszott a második helyre. A páros felkészülését Sziklavári Kitti és Zárug Gyula segítette. Janik Attila tanítványa, H. Nagy Emma és Costa Brava pedig harmadikként zárt.

P Mdonto2020 3
A kezdő lovas kategória dobogósai

A csapatverseny első helyezettje a Varga Ménes I. csapat Varga Zoltán vezetésével. Csapattagok: Koncz Kincső - Cerevel, Varga Zsóka - Mastermind, Mikó-Vécsey Nóra - Serafina. A második helyen a Varga Ménes II. csapata zárt szintén Varga Zoltán vezetésével. A csapat tagjai: Kubatov Emma - Genius, Gyirkis Emma Laura - Királyrét, dr. Stark Róbert - Diamond du Varieté, Hajdú Petra - Bognár Hamvas. A Nagy Attila vezette Korax Team hódította meg a dobogó harmadik fokát a következő összeállításban: Bálint Hanga Sára - Balou Chin Chin K, Huszák Réka - Ezüst, Alföldi Karolina - Korax Óbester, Sáli Csenge - Fee Devot

Fotó: Nagy-Szabó Zsuzsanna

Kapcsolódó cikkek
Kommentek