Izgalmas csapatverseny a Hungarian Future Stars második napján

Future Stars 2nap og

Tizenhárom csapat adta le nevezését a Balatonvilágoson zajló Hungarian Future Stars csapatversenyére a szombati versenynapon. Három korosztályból, a gyermekek, ifjúságiak és U25-ös lovasok nagyköréből állhattak össze a csapattagok.

A győzelmet izgalmas versenyt követően a Füzér Gábor által vezetett, Captain nevét őrző csapat nyerte meg. A két testvérpárból álló együttes tagjai Reisz Fanni és Reisz Panna, valamint Kiss Maja és Kiss Lizanna. A második helyet a Vincze Cintia által vezetett Némethy Bertalanról elnevezett csapat szerezte meg, míg harmadik lett az elmúlt évtized egyik legeredményesebb magyar ugrólováról, Havannáról elnevezett csapat, melyet a kanca korábbi lovasa, Pirik Zsolt vezetett.

Az egyéni versenyszámokat a pónik kezdték reggel 8 órakor egy kétfázisos versenyszámmal, amelyben nem változott az előző napi sorrend: győzött Antal Péter tanítványa, Csengery Dóra Myladyvel, második lett Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, Munn Nicole Sára Jubellával, míg harmadik Csizmadia Csenge Silver Angellel.

Future Stars2020 5

A gyermek kiskört Duc De La Cour Furioso 17 nyergében Pecsora Amira Lara nyerte egy villámgyors második fázissal, megelőzve a GSH Team lovasnőjét, Fábián Johannát, aki a szürke Katinkát lovagolta, valamint a gyenesdiási Bódai Hannát, aki Quintanon ült.

Future Stars2020 8

Az ifjúsági 115 centiméteres kiskörben ezúttal is Finta Géza lovasa, Kókai Bálint nyert Bellával, megelőzve a BL Armentumos Tóth Balázs – Cher M párost, valamint a Medimp Plus lovasiskola lovasát, Tóth Kornéliát és Tabu De Ganadot.

Future Stars2020 6

Az U25-ös korosztály kiskörében négy lovas tudta a második fázist harminc másodpercen beül hibátlanul lelovagolni. Győzött a Castiliás Kovács Roland Limited Edition C-vel, megelőzve a Herczog dinasztia jelenlegi legeredményesebb lovasát, Herczog Annát, aki Tardoson ült. Harmadik lett Szuhai Péter a szürke Capulettel, negyedik Weinhardt Virág a szintén szürke Bognár Betlivel.

Future Stars2020 7

Nagyon szoros versenyt láthatott a közönség a póni nagykörben, ahol a 100 centiméteres, kétfázisos versenyben Pippo nyergében Szabó Zora nyert, pár tizeddel megelőzve Gubicza Saroltot Tortugával és testvérét, Gubicza Dorottyát, aki a rutinos Zorro Van De Vossentippen ült.

Future Stars2020 1

A gyermek korosztályban a múlt heti kiskunhalasi Grand Prix-győztes Kiss Maja nyert Quipara Z nevű lovával, megelőzve a Sion Security lovasát, Magyar Balázst Balerinával és a Prosperes Tóth Tamarát Rosi’s Paulával.

Az ifjúsági nagykörben Simicska Anna megállíthatatlan volt, Extase nyergében fölényesen utasította maga mögé a 22 fős mezőnyt. Második lett Kovács Dóra tanítványa, Bognár Dóra, aki a rádiházi tenyésztésű Bohókáson ült, harmadik lett a pénteki győztes, Tóth Ninetta Quality Rose nyergében.

Future Stars2020 9

A verseny legmagasabb számát, az U25-ös nagykört 135 centiméteres akadályokon rendezték. A győzelmet a vasárnapi kiskunhalasi U25 Grand Prix nyertese, Dömse Tamás szerezte meg a nagyszerű Conquistadorral, megelőzve a Colonado Lovasiskola lovasnőjét, Janik Annát, aki a pej Cash-t lovagolta. A harmadik helyen ezúttal Medáll nyergében a GSH Team lovasnője, Szabó-Máriás Sára végzett, megelőzve a Varga Ménes színeiben versenyző Vándor Zsófiát, aki a szürke Leopold Of Ballmoret lovagolta. Az ötödik helyet a kiskunhalasi Reisz Fanni – Caryna páros szerezte meg, a Pirik Farm lovasa, Alasztics Aliz Concordia HB nyergében hatodikként zárt.

Future Stars2020 2

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek