Koronavírus: elmaradnak a fedettpályás versenyek, az óvintézkedések betartását kéri a Lovas Szövetség

Akadaly szomoru1200

A Kormány 2020. március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet a koronavírus járvány miatt. A vírus terjedésének lassítását célzó intézkedések részeként betiltották zárt helyen a 100 főnél, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével zajló rendezvényeket. A Magyar Lovassport Szövetség kiemelte: elmaradnak a fedettpályás versenyek, valamint hangsúlyosan kéri a Szakágak együttműködését és az intézkedések betartását a lovasok és hozzátartozóik egészsége védelmében.

A Magyar Lovassport Szövetség 2020. március 12-én reggel ismertette weboldalán a veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedések sportrendezvényeket érintő passzusát, miszerint a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket nem lehet megtartani. Az MLSZ a koronavírus terjedésének lassítását célzó óvintézkedések szigorú betartására e-mailben és egy újabb közleményben is felhívta a szakbizottságok és a versenyrendezők figyelmét:

"A 2020. március 11-én elfogadott 40/2020. számú kormányrendelet értelmében a Magyar Lovassport Szövetség által rendezett fedettpályás versenyek elmaradnak. A szabadtéri versenyek tekintetében a versenyrendező köteles konzultálni az adott szakbizottsággal és a versenyek kizárólag a szakbizottság és a Magyar Lovassport Szövetség engedélyével rendezhetőek meg.

Kérjük, hogy a szakbizottsági gyűléseket, egyéb találkozókat, tárgyalásokat, értekezleteket, gyűléseket az érintettek ne személyesen, hanem telefonon, illetve egyéb digitális eszközök segítségével bonyolítsák.

A Magyar Lovassport Szövetség kiemelten felhívja minden versenyszervező és minden egyes lovas figyelmét arra, hogy az emberi egészség megóvása az első és legfontosabb célja az elrendelt intézkedéseknek. Ennek érdekében tisztelettel kérjük minden érintett együttműködését" – áll a március 13-án megjelent közleményben.

Világszerte átrendezi a lovasok versenynaptárát a koronavírus

A koronavírus miatt sorra mondják le a lovas rendezvényeket világszerte, hiszen a járvány terjedésének lassítása rendkívül fontos.

A fentieknek megfelelően a Nemzeti Lovardába kiírt két lovas rendezvény (az Öttusa Országos Bajnokság és a Fedeles Fogathajtó Verseny) is elmarad. A Díjugrató Fedeles Döntőről a Magyar Lovassport Szövetség egy későbbi időpontban dönthet, amennyiben a Kormány a korlátozó intézkedéseket addig feloldja.

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos, kifejezetten lótartók számára készült tájékoztatót és védelmi intézkedéseket itt találod >>

A FEI állásfoglalása itt olvasható >>

Kapcsolódó cikkek
Kommentek