Takaróból csakis a legjobbat!

Horze lotakaro2020 og

Ismét eljött az őszi-téli szezon, amikor hasznos lehet néhány praktikus tanács a lovad számára legmegfelelőbb takarók kiválasztásában. A Horze kínálatában idén több, mint harmincféle, minőségi modell szerepel, webshopos rendelés esetén ingyenes, 1-2 munkanapos szállítási idővel, igény szerint szakmai segítségnyújtással a mérettel, típussal kapcsolatban.

Dallos Gyula mesteredző szavait idézve "15 fok alatt minden lovas takarja be a lovát", tehát nyírástól függetlenül ez a legideálisabb megoldás az egész évben lovagolt négylábúak számára. Ha nem nyírod meg, akkor is megelőzheted vele a kezelhetetlenül hosszú, igénytelen összhatást keltő bunda növesztését, amely nehezen szárad és könnyedén meg is fázhat miatta.

Nem a takaró az, aminek akár a minőségén, akár a mennyiségén érdemes lenne spórolni. Ne feledd, lovad biztonsága, kényelme, jóléte nagyban függ a megfelelő darabok viselésétől!

Ezek alapján vegyük sorra, milyen verziókra lehet szükséged a hideg időszak során.

Polártakaró

Legfontosabb funkciója az izzadság felszívása, ezért lényeges, hogy semmilyen ugyanilyen vastagságú, de természetes anyagúval nem helyettesíthető! A polár szintetikus eredetű, emiatt könnyedén továbbpárologtatja a lóból felitatott nedvességet. Erre a pamut nem képes, így csak átvizesedik, tüdőgyulladást, vagy egyéb megfázást okozva.

A Horze az Avalanche polártakaróját ajánlja, mely vastagabb és nem nyúlik meg sokszori használat során sem:

Avalanchepolar
Horze Avalanche polártakaró

Munkatakaró

Lenyírt lovak esetén az edzés elején és végén is használd, hiszen a szabadon lévő vesetájék igen érzékeny a hidegre. Erre az alkalomra sokkal kényelmesebb, praktikusabb és nem utolsósorban biztonságosabb egy alsó heveder nélküli, kimondottan munkára készített modell.

Wiltonpolarmunkatakaro
Horze Wilton polár munkatakaró
Avalanchevizallomunkatakaro
Horze Avalanche vízálló bélelt munkatakaró

Esőtakaró

A hűvös, szeles, csapadékos időjárási körülmények elől még a nem nyírt szőrű lovakat is illik legalább egy esőálló darabbal ellátni. Mindenképpen jó légáteresztő képességű, teljesen víz- és szélállót keress, amely magas szakítószilárdsággal bír, hogy a hosszabb kinttartózkodás során is bírja a gyűrődést.

Próbáld fel a Horze Nevada esőtakaróját kedvenc négylábúdra:

Nevadaesotakaro
Horze Nevada esőtakaró

Ha sokat fogja hordani és érzékeny a bőre, érdemes az Avalanche félnyakas modelljét is megnézned, amely anatómiai formájának köszönhetően segít elkerülni a kellemetlen feltöréseket:

Avalancheesotakaro
Horze Supreme Avalanche PRO Esőtakaró

Átmeneti darabok

Ilyenre minden lónak szüksége lesz! Ha nem nyírt, de el akarod kerülni a nagyobb szőrnövesztést, ha nyírt, de még nincs annyira hideg, javasoljuk egy vékonyabb takaró használatát. Bokszban lakók esetén nem kell feltétlen vízállónak lennie, csak béleltnek. A vastagság meghatározásánál vedd figyelembe lovad fajtáját, egyéni igényeit, hiszen nem mind egyformán fázósak.

Kényelmes, puha, meleg választás lehet a Horze Nevada 200 grammos istállótakarója:

Nevadaistallo200gr
Horze Nevada 200 grammos istállótakaró

Ha kint lakik a lovacska, nézd meg ugyanennek a csapadék- és szélálló verzióját:

Nevadaatmenetivizallo
Horze Nevada átmeneti takaró, 200g

Félnyakas, vékony béléses, szintén vízálló, jól szellőző paraméterekkel rendelkezik a Horze Avalanche polárbéléses esőtakarója, mely többféle, exkluzív színben is elérhető:

Avalanchepolarbelesueso
Horze Avalanche polárbéléses esőtakaró

Minden télre kell egy igazán meleg takaró is

Lenyírt lovadat a hidegebb hónapokban mindenképpen egy minimum 300 gramm töltetű modellel is fel kell ruháznod, hogy az ideális hőmérsékletet biztosítsd számára. Mivel róla tavaszig nem kerül le a takaró, kifejezetten fontos, hogy a legjobban szellőző, magas szakítószilárdságú, legkényelmesebb, legalább félnyakas, lépésbetétes verziót vásárold meg. Egy ilyen választás több évig megállja helyét lovad ruhatárában, így a magasabb ár hamar megtérül! Többszöri tisztíttatás után javasolt az újraimpregnálása, hogy vízállóságából ne veszítsen.

A Horze népszerűségi listáját kifogásolatlan minőséggel és imádnivaló, évről-évre megújuló színvariációkkal az Avalanche téli takaró vezeti:

Avalanchetelitakaro
Avalanche téli takaró

Még ennél is vastagabbat szeretnél? Bugyoláld be lovadat az ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkező, de teljes nyakas és 350 grammos Avalanche combo téli takaróba:

Avalanchecombo
Avalanche combo téli takaró, 350 g

Reméljük, hogy a leírtak segítenek a legideálisabb takaró-verziók kiválasztásában. További kérdésekkel nyugodtan keresd a Horze Lovasáruház csapatát az Instagramon, vagy a Facebookon.

Szöveg: Hallók Eszter, brand manager, Horze Lovasáruház
Fotók: Horze

Kapcsolódó cikk
Kommentek