Egyéniben Hölle, csapatban a magyarok állnak az élen a maraton után

Holle og 202109

A díjhajtás második napját követően is a címvédő Hölle Martin állt az élen a hollandiai Kronenbergben zajló kettesfogathajtó-világbajnokságon, míg csapatban a németek várták az élről a folytatást. Hölle a szombati maratonhajtást követően is megőrizte vezető helyét, és a csapatversenyben is a magyar hajtók várják az élről a záró napot.

Hölle a csütörtöki napon versenyzett, másik 48 hajtóval együtt, míg pénteken további 51 induló mutatta be programját, köztük ifj. Dobrovitz József is, aki a 11. helyen zárta a díjhajtást. Egyéniben a német Sandor Koalick állt a második, a francia Franck Grimonprez pedig a harmadik helyen, míg a magyarok közül még Osztertág Kristóf végzett a legjobbak között.

Az ifj. Dobrovitz József, ifj. Fekete György és Hölle Martin összeállításban induló magyar triót megelőzték a németek, a harmadik helyen a franciák álltak.

Maratonhajtásban Hölle Martin a negyedik helyen végzett, és ezzel összetettben a mezőnyből senki nem tudta őt megelőzni. A számot a németek egyéni indulója, Daniel Schneiders nyerte meg ifj. Fekete György, valamint a svájci Marcel Luder előtt.

Csapatban a magyar hajtók bizonyultak a legjobbnak, míg a hollandok másodikak, a németek harmadikak lettek. Versenyzőink ezzel megelőzték a díjhatás után még az élen álló németeket, a franciák pedig megtartották harmadik helyüket.

Az állás a díjhajtás és a maratonhajtás után:

Egyéni:

  • 1. Hölle Martin 149,32 hibapont
  • 2. Sandro Koalick (GER) 156,86
  • 3. Franck Grimonprez (FRA) 158,18

Csapat:

  • 1. Magyarország 310,16
  • 2. Németország 319,75
  • 3. Franciaország 332,53

Forrás: MTI
Fotó: Krisztina Horváth/Hoefnet.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek