Megkezdődött a Kettesfogathajtó VB

Kettesfogatvb og

A magyar csapat azzal a céllal vágott neki a hollandiai Kronenbergben csütörtöktől vasárnapig tartó kettesfogathajtó-világbajnokságnak, hogy folytassa 2013 óta tartó sikersorozatát.

Az elmúlt négy világbajnokságon mind egyéniben, mind csapatban a magyaroké lett az aranyérem: 2013-ban és 2015-ben Lázár Vilmos diadalmaskodott, 2017-ben és 2019-ben pedig Hölle Martin.

Tóth Tamás szövetségi kapitány a 24 éves Hölle mellett a múlt héten még a budapesti négyesfogathajtó Európa-bajnokságon versenyző ifj. Dobrovitz Józsefet, valamint ifj. Fekete Györgyöt válogatta be a csapatba.

"Persze valamelyest nehezebb a felkészülés, hogy kettesben és négyesben is versenyzem, de rengeteg segítséget kaptam. Kezdve azzal, hogy a kettesfogathoz Lázár Zoltántól kaptam a lovakat és év közben ő is edzette őket" - mondta ifj. Dobrovitz József, aki egyéniben 19. lett a Kincsem Parkban rendezett kontinensviadalon, és az ötödik helyezett csapatnak értékes pontokat hozott az erősségének számító maratonhajtásban.

Egyéni indulóként képviseli a magyar színeket Farkas József, Gergely János, Nagy Tibor, Osztertág Kristóf, Szabó Roland, dr. Tóth Andrea.

A világbajnokságra 22 ország közel száz fogathajtója nevezett.

Forrás: MTI, Fogathajtó Szakbizottság
Fotó: Fogathajtó Szakbizottság

Kapcsolódó cikkek
Kommentek