Elrajtolt a Nemzeti Lovardában a díjugrató GP sorozat második fordulója

202107gp sz cs og

Második fordulójához érkezett az országos Grand Prix sorozat, a szerdától szombatig tartó megmérettetésnek a Nemzeti Lovarda ad otthont.

A négynapos esemény egy 100 centiméteres nyitott versenyszámmal vette kezdetét, ahol a győzelmet Fábiáncsics Gábor szerezte meg Kisimov nyergében, második lett Nagy Vivien és Contelisa szintén a Fábiáncsics Horses SE képviseletében, harmadik a BLK-s Tapasztó Laura Dalma és Quadrifolio.

110 centiméteren Németh Viktóriától és Rádiháza Görögtánctól láthatta a leggyorsabb hibátlant a közönség, Sunyovszky Réka és Rókatánc három másodperces időkülönbséggel csúszott a második helyre, pedig szorosan a sarkukban volt Gorzó Eszter és Arwen.

Az ötéves lovak mezőnyében Let’s Win TN szerezte meg a győzelmet lovasának, Eszes Ferencnek, illetve tulajdonosának, Pusztai Zsuzsannának. A Mráz Tamás által lovagolt Diana by Boris lett a második, míg Vakachuka és Karádi Ármin a harmadik.

A hatéveseknél Xixo Borgia és ifj. Szabó Gábor teljesítményét 8,50 stílusponttal jutalmazták a bírák. A második helyen viszont holtverseny alakult ki, ugyanis Szotyori Nagy Kristóf és Cornetto, illetve Faluhelyi Ádám és Cordiss egyaránt 8,30 stílusponttal zárta a számot. Ifj. Szabó Gábor másik lovával, H-Secret by Borisszal negyedik lett.

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban Szotyori Nagy Kristóf újabb második helynek örülhetett, ezúttal Charthagos nyergében. Első Búza Krisztián és Erlina, harmadik Füzér Gábor és Calmea PSZ.

A nap legrangosabb, 130 centiméteres versenyszámában ifj. Máté István és Stakkaira szerezték meg a győzelmet a leggyorsabb hibátlan lovaglással, Búza Krisztián és Floyd alig néhány századmásodpercnyi időkülönbséggel csúszott a második helyre. Harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Sáripuszta Hadnagy.

A csütörtöki versenynapot az ötéves lovak nyitották meg. Eszes Ferenc ezúttal Kansas VL nyergében szerezte meg a győzelmet 8,40 stílusponttal, majd Debreceni Fanni – DB GI Citsun és Mráz Tamás – El Khadgar volt a további sorrend.

Az első GP kvalifikációs versenyszámban az ifi korosztály versenyzői lovagoltak a pályára. A tiszteletkörben a diósgyőri Szuhai Rodrigónak és Look At Me EB nevű ménjének szólt a taps, őket követte a cseszterlintes Müllner Anna és Donna Clara, valamint Hegedűs Adél Dóra és Carry On.

Az amatőr lovasok 120 centiméteres GP kvalifikációjában a Prosper LK párosa, Tóth Zsófia és Charthagos végzett az élen, megelőzve Bohák-Debreczeni Évát és Cortezt, valamint Bozsóky Zsófiát Charlotte nyergében. Jól mutatja, mennyire szoros volt a verseny, hogy a dobogós helyezésekről alig több, mint egy másodperces időkülönbség döntött.

A hatéves lovak között a Hugyecz Mariann által lovagolt Chandra végzett az élen 8,60 stílusponttal. Faluhelyi Ádám és Cordiss (Fábiáncsics Horses SE) ezúttal a második helynek örülhetett, de ifj. Szabó Gábornak és XIXO Borgiának is jutott hely a képzeletbeli dobogón.

A 130 centiméteres nyitott GP kvalifikációs versenyszámban ismét Szuhai siker született. A nemrégiben gyermek Európa-bajnoki címet szerzett ifj. Szuhai Gyula és Edward Z egy újabb első helyezéssel lett gazdagabb, Rodrigo pedig Jayjay nyergében harmadikként zárt. Második Ódor Enikő Jason Statham nyergében.

A fiatal lovasok között két Prosperes páros végzett az élen: Hegedűs Adél Dóra és Timpex Gondola, valamint Gimesi Lorena és Timpex Fegyenc. A dobogós hölgykoszorú harmadik tagja a diósgyőri Kisgergely Kata Csenge és Bizar VDL.

A napot záró 140 centiméteres versenyszám ifj. Szabó Gábor és Chabal TH győzelmét hozta. Horváth Balázs és PM Quintera, valamint Czékus Zoltán és Carundy csak néhány másodperccel lemaradva teljesítették Karádi László pályáját.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek