Három kategóriában hirdettek győztest a Tenyészversenyen

Tenyeszverseny2021 v og

A XXXVIII. Tenyészverseny utolsó napja az öt, a hat, valamint a 7-8 éves lovak számára volt a döntő megmérettetés. A döntőkben nem csak a rangos bajnoki címek, hanem tekintélyes pénzdíjak is gazdára találtak.

Az ötéves lovak mezőnyének legjobbja egy kiskunhalasi páros lett: Fazekas István és a Churchill IC apaságú Maximus (tenyésztő és tulajdonos: Nagy Antal). Második Hegedüs Kristóf és Kurszán. A pej herélt apja Lasino, anyai nagyapja Rossini Z. Harmadik Babinszki László és Gago Z (tenyésztő: Lomme Noach, tulajdonos: Ger-Szer Kft.). A további helyezések: Eszes Ferenc - Let's Win TN, Kovács Roland - Katerina PS, Krucsó Szabolcs - Chesterfield, Cser Attila - Queen of Zuccero, Karádi Ármin - Vakachuka, Szép Krisztián - Vivant Van De Boss, Füzér Flóra - JB Feel The Difference. A kategória összdíjazása 1,5 millió forint volt.

A hatéves lovak döntőjében kétmillió forintnyi összdíjazás várta az indulókat. Az első helyet ifj. Szabó Gábor és a Casall apaságú Chivas VD Mullegracht (tenyésztő: Borloo Ronny, tulajdonos: Vargatherm Kft.) szerezték meg. Második helyen zárt Técsy Attila és Mr. Brown (tenyésztő: Lovas Akadémia Kft., tulajdonos: Hercz Marianna), a harmadik helyen pedig Lehotai Máténak és a Fábiáncsics Horses SE Victory Blue PS nevű pej kancájának szólt a taps. A további sorrend: Faluhelyi Ádám - Cordiss, Alasztics Aliz - Ariosa, Sándor Balázs - M Leonardo, ifj. Szabó Gábor - H-Secret by Boris, Horváth Balázs - Alzuba, Buza Patrik Zoltán - Chocolate Brown, Bosits Boglárka – Orkán.

Az utánpótlás 7-8 éves lovaknál 24 páros állt starthoz, közülük hárman jutottak az összevetésbe, egy hét- és két nyolcéves ló. A győztes Pataki Mihály ménje, a PM Balougraf apaságú PM Baloustar és Horváth Balázs. Második Zárug Gyula és Cold Blue Boy (tenyésztő: Gestüt Lewitz, tulajdonos: Zárug Gyula), harmadik Krucsó Szabolcs és Varga László Aranykapu Con Lapilot apaságú heréltje, Aranykapu Con Lordan. A díjátadóra szólították még a következő párosokat: Czékus Zoltán - Carundy, Kovács Henri - Tambourino, ifj. Petrik Béla - I'm Special RV, Szuhai Rodrigo - Jayjay, Mráz Tamás - El Conthero, ifj. Szuhai Gyula - Lawisangos, Szuhai Rodrigo - Shiarado SZ. A kategória összdíjazása a Díjugrató Szakág jóvoltából 2,4 millió forint volt.

A 110 centiméteres nyitott versenyszám legjobbja Kulcsár Gerda és PM Obelisk volt, míg 120 centiméteren Benedek Adél és Silva 127 mutatta be a leggyorsabb hibátlant.

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek