Kontinensvidalara indulnak lovastusázóink

Military illusztracio

Három magyar versenyző szerzett minősülést a Lovastusa Ifjúsági Európa-bajnokságra, a versenynek augusztus 25-29. között a svédországi Segerjö ad otthont.

A csapat tagjai:

  • Alasztics-Nakagami Anna Norikó (16) – Súgó (Pauer Lovas Klub, edző Vámosi Lilla)
  • Merényi Réka Panna (18) – Hermione (Veszprémi UKE, edző Finta Géza) valamint
  • Pataki Anna Klára (15) – Lennard 40 (Szikszai Military LSE, edző Szikszai Lajos)
  • Csapatvezető: Szikszai Lajos
236107706 1942894575866209 1478733239198756446 n

A Magyar Lovas Szövetség, ezen belül a Lovastusa Szakbizottság a költségek jelentős részét (nevezési díjak, lovak és lovasok utazása, szállása) magára vállalta. Az Equishop Lovasbolt és a Nyeregvilág egyforma kötőféket, vezetőszárat és több nyeregalátétet bocsátott a versenyzők rendelkezésére. A HorseMalen lótápok és a Victory lovak számára készült táplálékkiegészítők forgalmazója a felkészüléshez és a versenyen szükséges tápokra és táplálékkiegészítőkre hatalmas kedvezményt biztosít a csapatnak. A Biofarmer Kft. szénával támogatja az utazást és a versenyt, Pataki Anna szülei pedig a bevonuláshoz és a lovak felvezetésekor szükséges egyenruha terveztetésével és megvalósításával járultak hozzá a lovasok egységes megjelenéséhez.

A lovak augusztus 21-én, szombaton útra kelnek kíséretükkel, hogy hétfőn már a verseny helyszínén pihenjék ki a hosszú utat. A versenyzők és a csapat további tagjai hétfőn repülnek Svédországba. Aznap pihenés vár mindenkire, valamint ismerkedés a helyszínnel, kedden edzés következik, ahogy szerdán is, amikor az első állatorvosi vizsgálatra is sor kerül.

Forrás: Lovastusa Szakág
A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kapcsolódó cikk
Kommentek