Maglód lovasa nyerte a hevesi előfutamot

H Evesi Vagta

Maglód lovasa, Kincses Adrienn nyerte Gamine Jag nevű lovával a Nemzeti Vágta szombaton rendezett hevesi előfutamát, a Hevesi Vágtát, fővárosi döntő előtti utolsó előfutamot.

Szeptember 18-án, szombaton Heves-Alatkán, a Kasper Lovastanya mellett rendezték meg a döntő előtti utolsó kvalifikációs futamot, ahonnan továbbjuthattak a nyertes települések lovasai a budapesti fináléba.

A második Heves lovasa, Nagy Arnold lett Fantázia nevű lovával, aki már 2018-ban és 2019-ben is országos győzelmet ünnepelhetett a Nemzeti Vágtán. Hogy sikerül-e idén harmadszorra is megnyernie a budapesti döntőt, az hamarosan kiderül. A harmadik helyen Szentegát lovasa, Szőke Dániel végzett Giboulee nyergében. Negyedik lett Dunaszerdahelyről Osztényi Zoltán Felvidék Kincsével.

A Hevesi Vágtán 15 település lovasa indult, közülük az első négy helyezett vehet részt az idei Nemzeti Vágtán október első hétvégéjén, a fővárosi Hősök terén.

A hevesi előfutamon megrendezett Kishuszár Vágtán a 14 induló közül a gádorosi Rozs Anna Júlia nyert Ricsi nevű lovával. A második a dunaszerdahelyi Kissová Jesika Sany nyergében, harmadik Felsőlajos kishuszárja, Fazekas Anna és Csillag. Itt az első három helyezett jutott tovább az októberi döntőre.

Forrás: MTI, Vágta.hu
Fotó: Vágta.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek