Magyar díjugrató eredmények Lanakenben és Kronenbergben

Challengekupa2021

A gyermek válogatottra és a fiatal lovakra is fontos megmérettetések vártak a hétvégén.

Megnyerte a Challenge Kupát a magyar gyermek válogatott

A hollandiai Kronenbergben rendezték a Nemzetközi Lovassport Szövetség gyermek Nemzetek Díjának Challenge kupáját. Hat nemzet válogatottja állt starthoz a CSIO versenyen, és a Szabó-Máriás Sára által vezetett magyar gyermek négyes megszerezte a győzelmet.

A magyar csapat nyolc hibaponttal végzett, maguk mögé utasítva a német, lengyel, svájci, ír és a cseh országok legjobb gyermek lovasait. Szuhai Rodrigo Jayjay nyergében és a harmadiknak startoló Pecsora Amira Lara Chacco-Boy nevű lovával négy-négy hibaponttal, Kiss Maja Quipara Z-el nyolc hibaponttal segítette a csapatot. Az ifjúsági országos és Európa-bajnoki címek után ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal ismét bizonyította különleges képességét hozta a hibátlant, ami nélkül a csapat nem léphetett volna fel a dobogó legfelső fokára.

A hollandiai CSIO versenyen lovagló gyermek válogatott egyéni lovasa, Tavasi Eszter a délelőtti kétfázisos versenyszámban lett második Chavoltus nyergében.

Magyar lovak a fiatal lovak világbajnokságán

A Zangersheide ménes lanakeni lovas birodalmában rendezték meg a fiatal lovak világbajnokságát. A magyar színeket két hatéves ló képviselte.

Burucs Borbála saját tenyésztésű lovával, Miami De Garderrel állt starthoz, a Fábiáncsics Horses istállót pedig a Cassalco apaságú Cordiss képviselte Faluhelyi Ádámmal a nyergében. A két páros közül az utóbbi ért el jobb eredményt, az elődöntő pályáját hibátlanul teljesítve.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek