Magyar himnusszal vette kezdetét a Szilvásvárad Masters

Szvarad Masters 0701

20 ország zászlója lebegett a Bükk-hegységben, a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont nagy arénájában, ahol háromcsillagos kiemelt díjazású nemzetközi díjugrató verseny vette kezdetét, a Szilvásvárad Masters. Az ide utazó külföldiek, és azon magyar lovasok, akik még nem jártak ezen a versenyhelyszínen, szó szerint ámulatba estek, hogy hazánk egy ilyen világszínvonalú komplexummal rendelkezik ebben a festői szépségű környezetben.

Az első versenynap a fiatal lovak versenyszámával vette kezdetét, ahol a 6 és a 7 éves lovak állhattak rajthoz 5 centiméteres magasságkülönbséggel, de egyazon pályán. Hazai versenyzőink kiválóan szerepeltek, így rögtön a magyar himnusz csendült fel az első versenyszámban. A Horses For Sale Kft. lovát, Cornetet lovagló Berkes Máténak az Állami Ménesgazdaság igazgatója, Cseri Dávid gratulált, és adta át az első helyezettnek járó díjat. Második helyen ifj. Szuhai Gyula végzett Edward Z-tel, megelőzve a 6 éves, ráadásul magyar tenyésztésű H-Secret By Borist ifj. Szabó Gáborral a nyergében, és Bronislav Chudybat Diatina Blue PS nevű lovával. A helyezettek között végzett még a gyermek válogatottban többszörös nemzetek díja csapattag Szuhai Rodrigo és Jayjay páros, illetve Mráz Tamás az Erdélyi Lóránt által tenyésztett El Contheróval.

Berkes Mate es Cornet
Berkes Máté és Cornet

A 125 centiméterre kiírt ifjúsági versenyszámban a bolgár Aya Miteva végzett az élen a PM Chaccerát lovagló Mécs Emma, és a Prosper Lovasklub versenyzője, Gimesi Lorena előtt. Negyedik helyen a lengyel színeket képviselő Roza Konieczna ért célba, megelőzve Hegedűs Adél Dórát és Csetényi Leát.

Aya Miteva es Cortezina
Aya Miteva

A 25 év alatti lovasok 135 centiméteres kétfázisos versenyszámában Szuhai Péter bizonyult a leggyorsabbnak, aki egy mérnöki módon megtervezett pályával kiváló fordulatokkal tudta megelőzni a nálánál esélyesebb, gyorsabbnak gondolt lovakat és lovasokat. Második helyen a GSH Team versenyzője, Máriás Sára ért célba, megelőzve Plavecz Szabrinát és két lengyel versenyzőt, Roza Koniecznát és Daria Pietzakot. Hatodik lett leggyorsabb négy hibapontot lovaglással ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson.

Szuhai Peter es Chilling out
Szuhai Péter

A nap legmagasabb versenyszáma a 145 centimáterre kiírt Diamond Tour volt 49 lovassal a startlistán. Jobbnál-jobb hibátlan lovaglásokat láthattunk hazai versenyzőinktől, viszont a végén a szlovén lovasnak, Urh Bumannak szólt a himnusz. Második helyen az olasz Simone Coata végzett, megelőzve a török Hasan Senturkot. Ötödik helyen végzett Szuhai Péter Tanjával, hatodikon pedig Técsy Attila Nikidam Breaker nyergében. Hibátlanul lovagolt még Vándor Zsófia, Szuhai Gyula, Hugyecz Mariann és ifj. Kövy András is.

Uhr Bauman es Larisal
Urh Buman

Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek