Tovább tart a kényszerszünet: szünetelnek a hazai lovassport versenyek

Akadaly szomoru1200

2021.03.22.:

Az FEI ajánlásával és a környező országokban hozott rendelkezésekkel összhangban a vírus terjedésének megelőzésének érdekében a Magyar Lovassport Szövetség elnöksége a lovasversenyek felfüggesztésének határidejét 2021. április 5-ig meghosszabbította.

Forrás: Magyar Lovassport Szövetség

2021. március 10.:

A Magyar Lovassport Szövetség elnöksége március 10-i döntésével a lovasversenyek felfüggesztésének határidejét 2021. március 28-ig meghosszabbította.

Az FEI március elsején hozott döntést arról, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a nemzetközi versenyeket az európai kontinens tíz országában március 28-ig az EHV (Equine Herpes Virus, lovak herpeszvírusa) rendkívül agresszívan terjedő idegrendszeri formája (EHV-1) miatt. A betegség kitörését a spanyolországi Valenciában észlelték, a CES Valencia Spring Tour-on 752 ló vett részt. Azóta már Belgiumban, Franciaországban és Németországban is regisztráltak megbetegedéseket. "Valószínűleg az utóbbi évtizedek legnagyobb európai EHV-1 járványát éljük át" - áll az FEI vonatkozó közleményében.

Az FEI ajánlásával és a környező országokban hozott rendelkezésekkel összhangban a herpeszvírus terjedése megelőzésének érdekében a Magyar Lovassport Szövetség elnöksége március elején a lovasversenyek megrendezésének felfüggesztése mellett döntött. A kényszerpihenőt 2021. március 16-ig rendelte el a szövetségi határozat, majd március tizedikén ezt a határidőt 2021. március 28-ig meghosszabbították.

Forrás: Magyar Lovassport Szövetség
Borítókép: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek