Utánpótlás díjlovasaink belovagoltak az európai élmezőnybe

202390687 3057794954549423 4616902938246678204 n

A díjlovasok korosztályos Európa-bajnokságának idén a spanyolországi Oliva Nova adott otthont.

A magyar csapat tagjai:

Gyermek kategória:

  • Czérna Borbála Panna - Félix - edző: Szokola Csaba

Junior kategória:

  • Dicső Mira - Foxtrot - edző: Ács Róbert
  • Felvinczi Lilla - Bonjour Majlund - edző: Szeicz Erika
  • Hoffer Hanna - Sunny Girl 48 - edző: Ács Róbert
  • Nagy Rita Laura - Jillzella - edző: Pachl Péter

Fiatal lovas kategória:

  • Ambach Fanni - Schufro Armani - edző: Schmidt Anita
  • Farkas Boglárka - Chicago - edző: Pachl Péter
  • Rajnai Emerencia - Shades Of Grey 2 - edző: Pachl Péter

A csapat vezetője: Dallos Zsófia

A magyar lovasok magabiztosan kezdték a Korosztályos Európa-bajnokság első napját. Gyermek kategóriában Czérna Borbála az előkészítő B versenyszámban a 41 résztvevős mezőny első felében a 21 lovasból a hatodik helyen fordult 74,328 %-os eredménnyel. A junior csapat a 16 összeállítást felsorakoztató mezőnyben az ötödik helyen fordult a második csapatnapra. Dicső Mira a csapat első indulójaként az egyéni rangsor hatodik helyéről várta a folytatást 71,212%-os értékeléssel, míg Nagy Rita Laura 66,030 százalékkal járult hozzá a csapat eredményéhez.

Az első versenyszám után Czérna Borbála Panna 74,3%-os eredményével a 11. helyezéssel kezdett az Eb nyitó számában a 41 indulós mezőnyben, két favorit holland lovast is megelőzve.

A junior csapat – Dicső Mira, Felvinczi Lilla, Hoffer Hanna és Nagy Rita Laura – a hetedik hellyel meg tudta ismételni a tavalyi fantasztikus történelmi eredményt, az előző évinél erősebb és népesebb, 16 csapatot felvonultató mezőnyben. Az átlag százalék alapján kialakult csapat rangsorban a negyedik helytől mindössze 0,6 százalékra voltak a magyar lovasok, az őket megelőző angoloktól pedig csupán 0,01 százalék volt ekkor a különbség. Olyan, a díjlovaglásban meghatározó nemzeteket utasítottak magunk mögé, mint Svédország, Ausztria, Spanyol-, Francia- és Oroszország.

A fiatal lovasok csapatfeladatának népes mezőnyében Ambach Fanni, Farkas Boglárka és Rajnai Emerencia a 15 csapatból a 13. helyet szerezte meg. A csapatversenyben a holland csapat fölényes győzelmet aratott.

A sikersorozat versenyszámról versenyszámra folytatódott, és a verseny végéhez közeledve egyre nyilvánvalóbbá vált hogy a magyar utánpótlás lovasok belovagolták magukat az európai élmezőnybe.

Czérna Borbála Panna Félixszel (edzője: Szokola Csaba) 73,467%-os eredménnyel a 11. helyen jutott a döntőbe a 40 fős erős mezőnyből úgy, hogy a holland csapat felét maga mögé utasította.

Az egy évvel ezelőtti fantasztikus siker folytatódott a junioroknál is. Két magyar lovas bőven megjavítva a tavalyi statisztikát, azt helyezésben és százalékban is jóval felülmúlva került be a döntőbe. Dicső Mira Foxtrott nyergében (edzője: Ács Róbert) 71,588 százalékkal a 13. helyen, Felvinczi Lilla Bonjour Majlund nevű lovával (edzője: Szeicz Erika) 71,118 %-os értékeléssel a 16. helyen került a fináléba a 64 lovast felvonultató, igazán erős európai mezőnyben. Többek között olyan díjlovas nagyhatalmak lovasainak háromnegyedét utasították maguk mögé, mint Hollandia, Nagy-Britannia, Svédország, Ausztria, de még német lovas is végzett mögöttük.

A fiatal lovasok egyéni versenyszámában Farkas Boglárka szép, korrekt programmal 64,5%-os eredménnyel fejezte be az Európa-bajnokságot a saját maga által képzett, magyar tenyésztésű Chicagóval (Aranykapu Carismo-Ron William).

A verseny zárónapjára már nem is lehetett kérdés, hogy minden idők legjobb Junior döntő-szereplését ünnepelhették a jelenlévők. A magyar versenyzők két kiváló kűrrel búcsúztak a legjobb 18 lovast felvonultató finálétól. Dicső Mira Foxtrott-tal (edzője: Ács Róbert) szenzációs 74,705 százalékos kűrrel a 11. helyen zárt. Felvinczi Lilla és Bonjour Majlund (edzője: Szeicz Erika) pedig szintén kiemelkedő 73,64% százalékkal lovagolt a 13. helyre.

Gyermek kategóriában Czérna Borbála Panna és Félix (edzője: Szokola Csaba) nagyon szép lovaglással, de egy sajnálatos technikai hibát vétve 70,704%-os értékeléssel ért a 15. helyre.

Forrás: Díjlovagló Szakbizottság

Kapcsolódó cikkek
Kommentek