A magyar lóversenyzés legkülönlegesebb napját ígéri a 100. Magyar Derby

Derby2022 og

Július 1-3. között ünnepeld Te is a Kincsem Parkban a magyar lóversenyzést a 100. Magyar Derby és Divat Fesztiválon!

"Ez egy háromnapos nagy fesztivál lesz, a vasárnap pedig a Széchenyi István által 1827-ben alapított magyar lóversenyzés legnagyobb és legkülönlegesebb napját ígéri" - fogalmazott az esemény sajtótájékoztatóján Pécsi István, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója.

Kiemelte, hogy érdemes korán érkezniük a látogatóknak, mert vasárnap már 12:45-kor kezdődik a program, amelyben 11 futam kapott helyet. A futamok között színvonalas és látványos produkciókat ígérnek a szervezők. Közvetlenül a derby előtt Tóth Gabi énekesnő lép fel, aki a rendezvény háziasszonya is, emellett koncertet ad egy ötven tagú szimfonikus zenekar is. Megemlékeznek az eddigi 99 derby-győztesről is, de lesz mazsorett- és divatbemutató, valamint kalapverseny is.

A rekordot jelentő, 30 millió forint összdíjazású futamon a maximális 16 indulóból hét-nyolc ló közel azonos eséllyel áll rajthoz a 2400 méteres pályán. Közülük érdemes kiemelni az Alagi-díj győztesét, Maximot, valamint a mögötte harmadik Spartan Devilt, valamint az egy hónapja 2200 méteren futamot nyert Black Peppert és a mögötte akkor második Régi Csibészt.

A győztesnek járó egyedi, kifejezetten erre az alkalomra készült porcelánvázát a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója, Simon Attila mutatta be. A különleges és egyedi díj ötven centi magas és öt kilogramm súlyú, a hátulját mélyzöld színű Apponyi-minta díszíti, míg az elejére a 100. Magyar Derby tiszteletére és emlékére egyedi festés került.

Herendi Derby
Fotó: Kincsem Park

Az esemény pénteken a 8. Agár Derbyvel és szépségversennyel kezdődik, szombaton a 108. Ügető Derby lesz a fénypont, majd vasárnap a telivéreké lesz a főszerep.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek
Kommentek