Alasztics Aliz nyerte a fedettpályás döntőt a fiatal lovasok között

Alasztics Aliz 202203 og

Szorosnak ígérkezett a verseny a 2021/2022 évi fedettpályás szezon legmagasabb díjazású utánpótlás kategóriájában a fiatal lovasoknál.

Az 500 ezer forintos pénzdíjért hét lovas várta hibapont nélkül a vasárnapi 135 centiméteres utolsó felvonást. Végül csak hárman maradtak, így köztük zajlott az érmekért az összevetés. Gáncsos László lovasa, Kisgergely Kata Csenge Bizar VDL nyergében érte el a hat ugrást tartalmazó rövidített pályán a leggyorsabb időt, de egy verőhiba miatt a harmadik helyen zárt a diósgyőri lovas.

Végig hibátlan teljesítménnyel ezüstérmes lett pályafutása eddigi legnagyobb sikerét elérve Bazsó Gergely tanítványa, a hárskúti Simicska Anna és Courage T Z. A győzelmet a Pirik Farm favorit versenyzője, Alasztics Aliz szerezte meg kitűnő kancájával, Concordia HB-val és ezzel a fedettpályás döntők történetének emlékezetes sorozatát állította fel. Alasztics, aki még gyermekként Budapesten és ifjúsági lovasként Hortobágyon nyert fedettpályás döntőket, most Szilvásváradon fiatal lovasként is mindenkit legyőzve mindent vitt.

A fiatal lovas korosztály negyedik helyére a Ludovika Sportegyesület versenyzője, Csibi Zsófia került Cool Conrad S-el, ötödik a döntő utolsó okszerénél hibázó Kiss Lizanna Cloéval, holtversenyben a Bosits Lovasfarm színeiben versenyző Bosits Boglárkával és Caremosszal. Janik Anna Koncz Ferenc Q-Verdinijével lett a hetedik, nyolcadik a Prosper Lovasklub képviseletében Gimesi Lorena és a holland tenyésztésű, sárga Falkyrie.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Kristóf, Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek