Arktisz ismét második a Longines nagydíjában

Arktisz St Moritz2022 2

Arktisz két második helyezéssel térhetett haza a lóversenyzés egyik leghíresebb versenyéről, a St. Moritz-ban megrendezett White Turfról. A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok által tenyésztett és tulajdonában lévő, Molnár Orsolya idomításában álló telivér ezen a hétvégén is a Longines által fémjelzett nagydíjban állt starthoz.

Ezúttal a kifogástalan körülményeknek köszönhetően a kiírásnak megfelelve 1800 méteren, startgépből indult a nyolc lovas mezőny angol, francia, és svájci versenytársakkal.

A múlt heti nagydíj több filmkockáját újraforgatva Arktisz és az angol Mordred párharcáról szólt a verseny, a hazai favorit Nimrodnak epizódszerepet sem hagyva. A Bálványos Kör által futtatott telivér elsőként fordulva a célegyenesbe és az utolsó 100 méter hajrájában kapott ki az újítani tudó szigetországi lótól és svájci lovasától, Sibylle Vogt-tól. A Milton Harris idomításában álló ló korábban Nagy-Britannia szinte minden versenypályáján startgépbe állt, köztük gátversenyeken is. Miután yearlingként 16.000 guineasért került gazdáihoz, a világ egyik legsikeresebb tréneréhez, Richard Hannonhoz került.

Talán a sors mosolya, hogy Arktisz apját, Harbour Watch-ot szintén Richard Hannon készítette fel versenyeire. Szintén véletlen egybeesés, hogy 2020-ban az Alagi-díj megnyerése után Mordred apját, a világklasszis Camelotot ábrázoló festményt nyert a magyar klasszis.

Arktisz és Jaroslev Línek párosának köszönhetően ismét új fejezet íródott lótenyésztésünk lapjaihoz, miután az egyik legjobb hazai eredményt érték el St. Moritz jegén.

Arktisz St Moritz2022 1

Fotó: Swiss-Image Andy Mettler

Kapcsolódó cikkek
Kommentek