Estébe nyúló versenynapok a Nemzeti Lovardában

Ifj Szuhai Gyula Perthy J Ackson og 20220218

Ismét maratoni versenynapokra számíthatunk a Nemzeti Lovardában, hiszen a péntektől vasárnapig zajló 26 versenyszámra több mint 200 lovas közel 350 lóval nevezett.

A pénteki versenynap első győzelmét a 90 centiméteres versenyszámban a Krucsó Lovasklub színeit képviselő Salamon Lora - Flying Rose páros könyvelhette el. 100 centiméteres magasságon Gódi Anna és Storm (Equirria Lovasklub), 110 centiméteren pedig Fésűs Gréta és Hunter Dadero Z (Champions Team LKE) mutatta be a leggyorsabb hibátlant.

Az ötéves lovak között ezúttal is Burucs Borbála saját tenyésztésű kancája, Mia Niana szerezte meg a győzelmet 8,40 stílusponttal. Faluhelyi Ádám a Fabiancsics Horses Diasandro Blue nevű heréltjével a második (8,30), míg Congran PS-szel a harmadik helyet szerezte meg (8,20).

A hatévesek mezőnyében holtversenyben az első helyen végzett az Eszes Ferenc által bemutatott Let's Win TN és a Krucsó Szabolcs által lovagolt Chesterfield. Harmadik Takács Petra és My Way VL.

Eszes Ferenc Lets Win TN
Eszes Ferenc - Let's Win TN

Ezúttal is a 120 centiméteres magasság vonzotta legtöbb lovast, a számban 93 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő. Az első helyet a kategória rutinos párosa, a 2021-es amatőr ranglista győztes Bohák-Debreczeni Éva és Cortez szerezte meg. Szilágyi Sándor Márknak Tűzmadár nyergében jutott a második hely, Márki Zoltán és H-C.S.R. Center harmadikként zárta az első versenynapot.

Bohak Debreceni Eva Cortez
Bohák-Debreczeni Éva - Cortez

Ötven indulót vártak a pályára a bírák a 130 centiméteres nyitott versenyszámban. A nap utolsó tiszteletkörét a 2021-es gyermek Európa-bajnok, ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson vezette, akik maguk mögé utasították Búza Krisztiánt Landsdreammel és a német Verena Hallert Cary Anne nevű lovával.

Ifj Szuhai Gyula Perthy J Ackson
ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson
Buza Krisztian Landsdream
Búza Krisztián - Landsdream
Verena Haller Carry Anne
Verena Haller - Cary Anne

Fotó: Tokodi Tícia, Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek