Ifj. Szuhai Gyula a Budapest Grand Prix győztese

Szuhai2 NLGP 20220814

A Díjugrató Grand Prix sorozat legfiatalabb győztesét ünnepelhette a közönség vasárnap este a Nemzeti Lovarda Regale arénájában. A nap folyamán az amatőr, gyermek és U25 kategóriákban is győztest hirdettek.

A hétvége folyamán második alkalommal léptek pályára a négyéves lovak vasárnap reggel. 8,30 stílusponttal holtversenyben két mén végzett az élen: az ifj. Szabó Gábor által lovagolt, Ibolensky apaságú Nibolensky, valamint az Eszes Ferenc által bemutatott, Eldorado van de Zeshoek apaságú Neorado T. A ló tulajdonosa dr. Pusztai Zsuzsanna. Harmadik helyen zárt Kis Bendegúz Dávid és Comme Il Flora (Comme il faut után). Az eredményhirdetésre szólított további párosok: Hubai István - K2, Burucs Borbála - Sir Winston-B és Búza Krisztián - Apollon.

Szabó NLGP 20220814
Ifj. Szabó Gábor - Nibolensky
Eszes NLGP 20220814
Eszes Ferenc – Neorado T

A Moody Mares pilisvörösvári lovasbolt által támogatott amatőr Grand Prix versenyszámban harminckét indulóból kilenc lovas tudta hibátlanul lelovagolni Karádi László nemzetközi pályaépítő alappályáját. Jöhetett az összevetés, és ahogy Bábolnán és Kecskeméten is megszoktuk, az amatőr kategóriában a hölgyeké volt a terep. Kiemelkedett a mezőnyből több Grand Prix győzelemmel büszkélkedő, szürkéket lovagló Németh ViktóriaBohák-Debreczeni Éva páros. Először a Gerje LSE lovasnője, Németh Viktória Rádiháza Görögtánccal ment egy nagyon gyors hibátlant, de Göttler Vilmos tanítványa Cortezzel még egy másodperccel gyorsabb hibátlant lovagolt, így övé lett a Grand Prix győzelem.

Bohák NLGP 20220814
Bohák-Debreczeni Éva - Cortez
Németh NLGP 20220814
Németh Viktória - Rádiháza Görögtánc

Az amatőr Grand Prix harmadik helyezettje Kovács Henri tanítványa, Szakál Delinke lett Quinteróval.

Szakál NLGP 20220814
Szakál Delinke - Quintero

Negyedik és nyolcadik az összevetésben két lovat lovagló Ötvös Nóra Carte Noir F- el és Summer Rainbow F-el (Felgyő és Térsége Lovas Klub). A Nemzeti Lovarda amatőr GP-jének ötödik helyezettje a cseszterlintes Anna Van Doremalen Lembával, hatodik az alappályán elsőnek induló Katyusa M nyergében a badacsonyi dr. Czuczai Natália, míg hetedik a Viktori-s Turoczi Laura Pretty Womannel.

34 indulót számlált a 125 centiméteres nyitott versenyszám mezőnye. A győzelmet a Talent Program lovasa, Kim Yura Charlotte és Bognár Hamis (Equipark LK) szerezte meg egy villámgyors hibátlannal, második Biharvári Attila tanítványa, Andre Illés Alexandra Black Pearl De Soule nyergében, harmadik a Prosper LK versenyzője, Hegedűs Adél Dóra és Lombardo 54. További helyezések: Magyar Balázs – Khania “F”, Füzér Gábor – Diamond Heart KDW, Vándor Zsófia – Chacco-Bella. A helyezetteknek Budavári Anikó versenybíró gratulált.

Kim NLGP 20220814
Kim Yura Charlotte - Bognár Hamis

A 125 centiméteres Horze gyermek Grand Prix alappályáját három hölgy tudta hibapont nélkül lelovagolni. Az összevetésben az elsőnek induló Bodnár Annabell Lay Your Love On Z nevű lovával a leggyorsabb hibátlannal teljesítette a rövidített pályát.

Bodnár NLGP 20220814
Bodnár Annabell - Lay Your Love On Z

Füzér Gábor tanítványa után a Talent Program tagja, Hermann Zsófia LNS Cassianával is hibátlanul lovagolt, ideje ezúttal a második helyre volt elég.

Hermann NLGP 20220814
Hermann Zsófia - LNS Cassiana

Szabó-Máriás Sára tanítványa, Fábián Johanna és Chabal TH négy hibaponttal ért célba, így övé lett a harmadik hely.

Fábián NLGP 20220814
Fábián Johanna - Chabal TH

A négy hibapontos lovasok között a további helyezésekről az időeredmény döntött. A Némethy Bertalan Alapítvány színeiben versenyző Bodnár Annabell másik lovával, Comedy Starral a negyedik helyen zárt. Ötödik az áprilisi bábolnai Horze Gyermek Grand Prix győztese, Both Petra Casus Bibendivel, míg hatodik Szabó Dorina Cantus Clay nyergében.

140 centiméteren Técsy Attila és Clear Girl egy szép tiszta hibátlannal szerezte meg a győzelmet, a második helyezett Lehotai Máté – Calliope párosnak négy másodperccel több időre volt szüksége a pálya teljesítéséhez. Harmadik Mráz Tamás Erdélyi Lóránt lovával, El Contheróval. Negyedik helyen zárt Fábiáncsics Gábor Convey nevű ménjével, őt a Kárándi Imre – Uripoint és Csibi Zsófia – Voodoo Fire párosok követték.

Técsy NLGP 20220814
Técsy Attila - Clear Girl

A legnépesebb mezőny harminchét párossal a Goldhorse sportlótáp által támogatott U25-ös nagydíjban sorakozott fel. Nyolc páros tudta a tizenkét számozott akadályú, tizenöt erőkifejtésből álló alappályát hibapont nélkül teljesíteni. Következett az összevetés, ahol négyen maradtak tiszta hibátlanok. A győzelmet úgy, ahogy az elmúlt években már többször, ezúttal is a mórahalmi Kiss Lizanna szerezte meg az utolsó meredeknél nagyot segítő saját tenyésztésű lova, Cloé nyergében.

Kis lizanna NLGP 20220814
Kiss Lizanna - Cloé

Az U25-ös nagydíj második helyezettje a záró lovasként starthoz álló, Biharvári Attila által felkészített francia-magyar Andre Illés Alexandra lett Futur du Pomiez nyergében.

Andre NLGP 20220814
Andre Illés Alexandra - Futur du Pomiez

Harmadik helyen Búza Krisztián tanítványa, Ferencz Dalma Mercédesz lovagolhatott be az eredményhirdetésre a sárga Corrada nyergében, míg negyedik lett szintén egy sárga, Edward Z a diósgyőri Lukács Lorennel.

Ferencz NLGP 20220814
Ferencz Dalma Mercédesz - Corrada

Az eredményhirdetésen Szladek Péter a versenybíróság részéről, Szotyori Nagy Kristóf a Díjugrató Szakág elnökeként és Dallos Eszter a Goldhorse sportlótáp képviseletében gratulált az összevetésben négy hibaponttal teljesítő lovasoknak, Mécs Emmának, Csetényi Leának, Füzér Zsófiának és Kiss Dominikának.

Az egyszeri összevetéssel zajló 150 centiméteres GP versenyszámban 12 akadály és 15 erőkifejtés, valamint 2 millió forint összdíjazás várta a lovasokat. Karádi László alaposan feladta a leckét az indulóknak, az első hibátlan, alapidőn belüli lovaglást ugyanis csak a huszadikként induló lovastól, ifj. Szuhai Gyulától és Perthy Jacksontól láthatta a közönség. Ez a bravúr még két versenyzőnek, ifj. Szabó Gábornak és az utolsóként induló Mráz Tamásnak sikerült, így végül ez a három lovas indulhatott az összevetésben.

Lendületes lovaglással, szűk fordulókkal, gyors hibátlan lovaglással adta meg az alaphangot az összevetésben ifj. Szuhai Gyula. Ifj. Szabó Gábor, valamint Mráz Tamás egyaránt hibázott a második akadálynál, de az utóbbi páros időeredménye volt jobb. A tiszteletkört így ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson vezethette, második Mráz Tamás és BN Silver, harmadik ifj. Szabó Gábor és Szombati Gábor lova, Chacrinue.

Szuhai NLGP 20220814
Ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson
Mráz NLGP 20220814
Mráz Tamás - BN Silver
Szabó chacri NLGP 20220814
Ifj. Szabó Gábor - Chacrinue

Negyedik helyen, ismét a legjobbak között zárta a GP-t Kárándi Imre és Catonel, ötödik és hatodik Czékus Zoltán Carundyval és Ricolával, majd hetedik Técsy Attila és Nikidam Breaker, nyolcadik Vándor Zsófia és Leopard of Ballmore.

A versenybíróság képviseletében Schlezák Melinda gratulált a lovasoknak, a különdíjat a Díjugrató Szakág elnöke, Szotyori Nagy Kristóf adta át.

Forrás: Díjugrató Szakág, Nemzeti Lovarda
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek