Kovács Roland győzelmeiről szólt a nap a Nemzeti Lovardában

Kovacs Roland og

Tíz versenyszám és friss, szeles idő várta a lovasokat vasárnap.

A kezdő lovasok között 100 centiméteren a diósgyőri Nagy-Eszlári Stella és Casallo / GYO M szerezte meg a győzelmet 8,30 stílusponttal, második András Viktória és Korax Roven Gavallér, harmadik Franyó Hanna és Ditta.

Ac nagy eszlári
Nagy-Eszlári Stella - Casallo / GYO M

A legnagyobb mezőny 35 indulóval a 105 centiméteres nyitott versenyszámban állt össze. Itt Vincze Cintia és Gazal Gazella (Lacházi LKE) hozta a leggyorsabb hibátlant, megelőzve Schmid Tamarát, aki My Colt Mórest lovagolta, valamint Liziczai Virág Rózát Apollóval.

Ac vincze
Vincze Cintia - Gazal Gazella

Burucs Borbála és Mia Niana harmadik győzelmükkel feltették a koronát hétvégi szereplésükre, az ötéves lovak mezőnyében ugyanis ezúttal sem akadtak legyőzőre. Stróbl Dorottya és Bognár Flyplesure a dobogó második helyét szerezték meg, maguk mögé utasítva Unger Fannit és Che Che R.CS. nevű kancáját.

Ac burucs
Burucs Borbála - Mia Niana

Szoros versenyt láthatott a közönség az amatőr lovasok 110 centiméteres versenyszámában, amiből végül Turóczi Laura és Pretty Woman (Viktor-i Sportegyesület) került ki győztesen. Rácz Juliannának meg kellett elégednie a második hellyel, Kiss Dávid és E-Card örülhetett a harmadik pozíciónak.

Ac turoczi
Turóczi Laura - Pretty Woman

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Turóczi Laura újabb győzelmet aratott, ezúttal Leona nevű lovával, második Juhász Réka és PM Diadaime, harmadik Benedek Adél és LA Digue 5.

Ac turoczi leona
Turóczi Laura - Leona

Kovács Roland és Panthera-C győzelmével zárult a 120 centiméteres nyitott versenyszám, a páros mindössze néhány századmásodperccel előzte meg Csiszárik Petrát és Golden Lady Des Vergers nevű kancáját, harmadik Godzsák Inez és Cartier.

Ac kovács
Kovács Roland - Panthera-C

Göttler Vilmos és Jégvirág is három győzelemmel zárta a hétvégét, ezúttal a 130 centiméteres nyitott versenyszámot követően vezethették a tiszteletkört. A dobogón a Zajzon András – OB DE Bognár (Flashdance) és Unger Fanni – Petra HA párosokkal osztoztak.

Ac göttler
Göttler Vilmos - Jégvirág

140 centiméteren Kovács Roland és Messloubeta bemutatták, hogyan lesznek utolsókból elsők, közel három másodperccel megelőzték Fábiáncsics Gábort Convey nevű ménjével és megszerezték a győzelmet. A harmadik helyezett Debreceni Fanni és DB Variette közel nyolc másodperces lemaradással követte az éllovasokat.

Ac kovács Messloubeta
Kovács Roland - Messloubeta

Két versenyszámban mindössze három indulóra zsugorodott a mezőny, így elmondható, hogy ezekben a számokban csak dobogós helyezések találtak gazdára. Az ifjúsági korosztály legjobbja Burucs Borbála tanítványa, Józsa Milán volt Csöpke SZM nyergében. A hatéves lovak között Kovács Roland az első helyet Golden SKY-C, a másodikat Contoon nevű castíliás lovaival szerezte meg.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek